voor maar €4,95

DE CITY THRILLERS VAN DE STANDAARD

Vijf bestemmingen om een moord voor te plegen
vanaf 30 mei voor maar €4,95 bij uw krant

KLIK OP DE BOEKEN VOOR MEER INFORMATIE

30/05

DE KAKKERLAK - JO NESBØ

Bangkok. Fascinerende stad. Criminele stad. In een hotel in Bangkok wordt het lijk van de Noorse ambassadeur gevonden. Mannetjesputter Harry Hole wordt ernaartoe gestuurd om de moord te onderzoeken. Dat doet hij samen met een vrouwelijke inspecteur die zo mogelijk nog harder is dan hij. De zaak ligt om meerdere redenen gevoelig en een snelle oplossing is noodzakelijk. Hole, die worstelt met allerlei demonen en de drankduivel, waagt zich in een extreme wereld waarin alles wat verderfelijk is normaal lijkt.

Jo Nesbø (1960) speelde voetbal op hoog niveau, maakte muziek op hoog niveau en schrijft nu vooral thrillers op hoog niveau. Met De kakkerlak vestigde hij zijn reputatie als een van de beste hedendaagse Scandinavische misdaadauteurs.

336 blz.

Koop nu het volledige pakket
bij De Standaard Shop >

06/06

Robert Goddard – Intrige in Parijs

Parijs. Fascinerende stad. Criminele stad. Het is 1919 en de wereld herstelt langzaam van een catastrofe. In Parijs zijn de delegaties van diverse landen bij mekaar om die wereld terug op de rails te krijgen. Dan sterft een vooraanstaand lid van de Engelse afvaardiging. Zijn zoon, een ervaren piloot, ontdekt dat de dood van zijn vader geen tragisch ongeval was. Het was moord en bovendien zijn er allerlei machten aan het werk die willen dat het smerige potje gedekt blijft.

Robert Goddard (1954) studeerde geschiedenis in Cambridge en is een van de grote verhalenvertellers van deze tijd. Zijn spannende boeken situeert hij vaak tegen de achtergrond van belangwekkende historische gebeurtenissen. Intrige in Parijs is daar een uitstekend voorbeeld van.

384 blz.

Koop nu het volledige pakket
bij De Standaard Shop >

13/06

Michael Connelly – Slotakkoord

Los Angeles. Fascinerende stad. Criminele stad. Zeventien jaar geleden werd een jonge vrouw vermoord. De politie vermoedde racistische motieven, maar de moord werd nooit goed onderzocht en een verdachte ging vrijuit. Harry Bosch, de vaste speurder in de boeken van Connelly, werkt voor Onopgeloste Zaken en mag deze zaak opnieuw bekijken. Hij komt al vlug tot de conclusie dat er krachten binnen de politie van LA zijn die niet opgezet zijn met een nieuwsgierige flik die elke steen wil omdraaien om de waarheid te ontdekken.

Michael Connelly (1956) was een bekroonde misdaadverslaggever voor hij misdaadromans ging schrijven. Hij is een van de groten van het genre. Zijn verhalen zijn complex zonder moeilijk te zijn. Zijn personage Harry Bosch, vernoemd naar de Nederlandse schilder Hieronymus Bosch, is een van de meest fascinerende karakters in de misdaadliteratuur.

320 blz.

Koop nu het volledige pakket
bij De Standaard Shop >

20/06

Jonathan Holt – Het labyrint van Venetië

Venetië. Fascinerende stad. Criminele stad. Op de trappen van een kerk aan het Canal Grande wordt het lijk van een vrouw gevonden. Opvallend is dat ze een priestergewaad draagt. Een vrouwelijke Amerikaanse GI voert een onderzoek uit naar de manier waarop de VS de oorlog in Joegoslavië hebben gevoerd en ontdekt onfrisse praktijken. Een computernerd die een virtuele wereld rond Venetië heeft ontworpen, komt in de problemen wanneer hij net iets te veel geheime informatie opdelft.

Dit succesvolle debuut van Jonathan Holt (1963), een man die zijn sporen in de reclamewereld verdiende, is een sterke misdaadroman die Dan Brown geschreven had willen hebben. Holt verweeft een aantal verhaallijnen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben tot een spannend geheel.

368 blz.

Koop nu het volledige pakket
bij De Standaard Shop >

27/06

Philip Kerr – De een van de ander

München. Fascinerende stad. Criminele stad. Het is 1949 en na de oorlog is München een geschonden stad. Allerlei mensen die zowel slachtoffer als dader waren, proberen het oude leven te vergeten en een nieuw leven op te bouwen. Bernie Gunther, ooit politieman en SS'er zonder overtuiging, is nu privédetective en krijgt nogal wat onfrisse zaken aangeboden waarbij hij zowel naar de slachtoffers als de daders van de nazigruwelen moet zoeken.

Philip Kerr (1956) situeert zijn misdaadromans steevast in het Duitsland van voor, tijdens en na WOII. Zijn vaste speurder is Bernie Gunther, een complexe man in een complexe tijd. Kerr schrijft met veel kennis van zaken over de naziperiode maar doorspekt zijn verhaal ook met de nodige cynische humor. Hij is een van de meest oorspronkelijke hedendaagse thrillerauteurs.

352 blz.

Koop nu het volledige pakket
bij De Standaard Shop >