Bent u een schrijfwijze,
dicteetijger of spelkonijn?

Altijd al gevonden dat u een echte schrijfwijze bent? Of voelt u zich eerder een mager spelkonijn? Neem de proef op de som en doe mee aan De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden, het online dicteespel voor gewone en buitengewone spellers.

Roel Slabbinck schreef een dicteetekst waarin uw spelkennis op de proef wordt gesteld. Schrijf de moeilijke woorden zo snel mogelijk correct in ronde 1, kies de juiste schrijfwijze in ronde 2 en zoek het vijftienletterwoord in ronde 3.

Doe nu het dictee


Lees eerst even dit

  • We lezen per ronde een deel van het dictee voor. Daarna knippen we de tekst op in aparte zinnen en herhalen we telkens het woord dat u moet schrijven. Als u dat wenst, kunt u het voorlezen overslaan via de knop ‘sla over’ onder de video.

  • Als u eenmaal het dictee gestart hebt, kunt u de video niet meer pauzeren.

  • Zodra de antwoordmogelijkheid verschijnt, begint de klok te lopen. Verstuur uw antwoord meteen als u klaar bent. Bij een ex aequo houden we rekening met de snelheid om de finaleplaatsen toe te wijzen.

Over het dictee

De dicteetekst is van de hand van Roel Slabbinck en werd voorgelezen door Nele Eeckhout. Het dictee werd opgenomen in het Predikheren, de stadsbibliotheek van Mechelen.