Bent u een schrijfwijze,
dicteetijger of spelkonijn?

Altijd al gevonden dat u een echte schrijfwijze bent? Of voelt u zich eerder een mager spelkonijn? Neem de proef op de som en doe mee aan De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden, het online dicteespel voor gewone en buitengewone spellers.

Roel Slabbinck schreef een dicteetekst waarin uw spelkennis op de proef wordt gesteld. Schrijf de moeilijke woorden zo snel mogelijk correct in ronde 1, kies de juiste schrijfwijze in ronde 2 en zoek het vijftienletterwoord in ronde 3.

Bent u een van onze schrijfwijzen? Dan nodigen wij u graag uit op ons finaledictee. 'De Schrijfwijze 2019' gaat naar huis met een exclusieve designpen, u aangeboden door Penworld.

Zet de puntjes op de i en schrijf u een weg naar de finale.

Doe nu het dictee


Lees eerst even dit

  • We lezen per ronde een deel van het dictee voor. Daarna knippen we de tekst op in aparte zinnen en herhalen we telkens het woord dat u moet schrijven. Als u dat wenst, kunt u het voorlezen overslaan via de knop ‘sla over’ onder de video.

  • Als u eenmaal het dictee gestart hebt, kunt u de video niet meer pauzeren.

  • Zodra de antwoordmogelijkheid verschijnt, begint de klok te lopen. Verstuur uw antwoord meteen als u klaar bent. Bij een ex aequo houden we rekening met de snelheid om de finaleplaatsen toe te wijzen.

Verder wedstrijdverloop

Neemt u deel vóór 16 december en bent u bij de 100 beste deelnemers? Dan wordt u uitgenodigd op het finaledictee op zaterdag 18 januari 2020 in de Koninklijke Bibliotheek van België. Indien u daarvoor niet in aanmerking wilt komen, kunt u dat aanvinken. De online winnaars nemen het op tegen de winnaars van de liveversie, die op 6 december plaatsvond in de Vlaamse bibliotheken.

Over het dictee

De dicteetekst is van de hand van Roel Slabbinck en werd voorgelezen door Nele Eeckhout van AudioCollectief SCHIK. Het dictee werd opgenomen in het Predikheren, de stadsbibliotheek van Mechelen.