dS Avond

De avondeditie van De Standaard verschijnt elke werkdag om 17 uur en brengt u een andere kijk op het nieuws van de dag, met een vleugje humor.

Voor tablet, smartphone en pc

Elke werkdag om 17 uur vindt u dS Avond in de app dS Krant en op standaard.be/dsavond voor pc.

Veelgestelde vragen

Hoe lees ik dS Avond?

Op de website leest u de avondeditie iedere werkdag vanaf 17 uur op standaard.be/dsavond. Via uw tablet of smartphone kan dat in de krantenapp dS Krant, die u kunt downloaden in de Apple App Store of in de Play Store voor Android. Eenmaal u een avondeditie hebt gedownload in de app, kunt u ze nadien vlot lezen, zowel online als offline.

Welke zijn de technische vereisten om de app te kunnen gebruiken

dS Krant is beschikbaar voor tablets en smartphones met een iOS (iPhone, iPad) of een Android-besturingssysteem. De toestellen moeten minstens over iOS 8 of Android 4.2 beschikken. Bij Android-toestellen met een besturingssysteem lager dan Android 5.0 is bovendien enkel de papieren weergave beschikbaar.

Gebruik ik best WiFi of 3G?

U kunt de app zowel met Wi-Fi als 3G gebruiken. De snelheid van informatie is afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Indien mogelijk gebruikt u best een Wi-Fi-verbinding. Het is meestal sneller en goedkoper. Vooral in het buitenland kunnen de kosten voor 3G oplopen.

Heb ik internetverbinding nodig?

Om een editie te downloaden heeft u een mobiele data- of WiFi-verbinding nodig. Na het downloaden van een editie kunt u deze offline raadplegen.

Verschijnt dS Avond altijd stipt om 17 uur?

De redactie publiceert dS Avond elke werkdag op hetzelfde moment, zodat u om 17 uur dS Avond kunt lezen. We hebben evenwel geen controle over de digitale distributie naar uw tablet. Dit verloopt via de platformen van Apple en Android. Die distributie vraag enige tijd. Hierdoor ontvangt niet iedereen dS Avond op exact hetzelfde moment.

Kan ik de app zowel in landscape als in portrait gebruiken?

Ja, op tablet zijn beide opties mogelijk. Op smartphone kunt u de app enkel in portrait gebruiken.

Kan ik edities van de voorbije dagen downloaden?

Ja, in het tabblad ‘download en archivering’ in de instellingen (3 streepjes in de linkerbovenhoek) van de app kunt u aangeven hoelang u de publicaties wenst bij te houden: 1 dag, 2 dagen, 7 dagen, 14 dagen of 30 dagen. Let op: gedownloade kranten langer bijhouden neemt meer opslagruimte in en kan het opstarten van de app vertragen.

Op pc kan dat via het archief

Is dS Avond los te koop?

dS Avond maakt deel uit van het aanbod van De Standaard voor zijn abonnees en is dus niet los te koop.

Hoe kan ik de automatische download activeren?

Indien u automatisch downloaden activeert, zal ook de ochtendkrant automatisch gedownload worden.

Allereerst moet aan volgende voorwaarde voldaan worden:

  • U hebt een geldig abonnement op De Standaard.
  • Er is een goede verbinding met het internet beschikbaar.
  • De app blijft in de achtergrond openstaan. Indien u de app volledig sluit, is het onmogelijk de krant automatisch af te leveren.
  • U hebt in de instellingen van uw toestel én in de instellingen van de app aangegeven dat u berichten van De Standaard wil ontvangen. Indien dit niet het geval is, kan de krant niet automatisch afgeleverd worden.

    Opgelet: in bepaalde versies van Android is het niet mogelijk om die instelling aan te passen in uw toestel

Om automatisch downloaden in of uit te schakelen opent u via de instellingen (drie streepjes in de linkerbovenhoek) het tabblad ‘download & archivering’. Daar heeft u volgende opties:

  • Ja, altijd: uw kranten worden automatisch gedownload wanneer uw toestel verbinding heeft met het internet
  • Ja, enkel op wifi: uw krant wordt enkel automatisch gedownload wanneer uw toestel via wifi verbonden is met het internet
  • Nooit: uw krant wordt nooit automatisch gedownload, indien u een krant wilt lezen, dient u ze handmatig te downloaden

iPad. De pagina’s komen niet altijd goed door als ik op mijn iPad via de site naar dS Avond ga.

De webversie werd ontwikeld voor gebruik op pc. Indien u dS Avond op iPad wil lezen, raden we u aan de app te downloaden. Die biedt u de beste gebruikservaring.

Android. De pagina’s komen niet altijd goed door als ik op mijn tablet via de site naar dS Avond ga.

De webversie werd ontwikkeld voor gebruik op pc. Indien u dS Avond op een Android-tablet wil lezen, raden we u aan de app te downloaden. Die biedt u de beste gebruikservaring.

Webversie op PC. Bij de backtoets kom ik niet op de vorige pagina uit.

Dit klopt. dS Avond werd in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik op tablets. De hele publicatie wordt in één pakket doorgeplaatst op de website. Technisch gezien is het daardoor één pagina. Indien u de backtoets gebruikt gaat u terug naar de pagina die u bezocht vooraleer u naar dS Avond surfte. U gebruikte daarom beter de pijltjes links en rechts van de publicatie om erin te navigeren.

Meer info over dS Avond op smartphone en tablet vindt u op standaard.be/dskrant.
Nog vragen? Mail naar onlineservice@standaard.be