De 12 interessantste vernieuwers van ons eten

Na het duurbetaalde perfectionisme van de sterrengastronomie en vervolgens de sloophamer van corona, lijkt de culinaire wereld even te passen voor weer een grote trend die iedereen in dezelfde richting doet kijken. Maar in de luwte zijn er chefs, onderzoekers en ambachtsmensen die met een uitvindersgeest in de keuken staan. De Standaard Magazine selecteerde de twaalf interessantste smaakvernieuwers van het moment en sprak met hen over hun avontuur.

zaterdag 21 mei 2022

De pionier van het nieuwe pikant

Thibault Fournal

‘Ik wil de herinnering aan tabasco uitwissen’

De chef die ademruimte op de kaart zet

Jocasta Allwood

‘Stel je voor dat ik nooit tijd zou hebben om een zondag in het park te liggen of ergens te gaan eten’

De bioloog die ons voedsel opnieuw uitvindt

Maxime Willems

‘We maakten kaas op basis van bloemkool en experimenteren nu met een plantaardige droge worst’

De lefgozer van de alcoholvrije dranken

Ina
Averhals

‘Wie ervoor kiest geen alcohol te drinken, mag niet langer de pineut zijn’

De archeoloog voor wie het vooruit mag gaan

Jeroen Van Vaeren-
bergh

Jeroen Van Vaeren-
bergh

‘Ik wil iets nieuws doen met onze streekgerechten’

De kombucha-avonturier

Natalie Schrauwen

Natalie Schrau-
wen

‘Ik maak geen vreemde smaken, mijn verbeelding werkt gewoon anders’

De vrouw die haar plaats opeiste

Ghina Bazzi

‘Ik wou niet wachten tot er weer een niet-Libanese persoon opstond om de Libanese keuken te claimen’

De ambassadeur van de Koreaanse keuken

Ae Jin Huys

‘Eten is een dagelijks medicijn’

De boerin die ons opnieuw doet proeven

Julie Van Overmeiren

Julie Van Over-
meiren

‘Door monocultuur is ons smaakpalet verengd. Ik wil dat weer opentrekken’

De vrouw die onderneemt met een thee

Farah Soeleimansjah

‘Iemand zei: hoe sneller je je erbij neerlegt dat je altijd zult blijven zoeken, hoe sneller je gelukkig kunt worden’

De man die de regels durft te negeren

Yves Kerckhoffs

‘Ik omring mij graag met mensen die niet per se een koksopleiding hebben gehad’

De kapster die verliefd werd op natuurwijnen

Laurence Menten

‘Je leert het meest door te durven’