Veelgestelde vragen

Over de app

Wat is dS Nieuws?

dS Nieuws is de gratis nieuwsapp van De Standaard voor smartphone. U vindt er snel en betrouwbaar nieuws op elk moment van de dag.

Op welke toestellen kan ik de app gebruiken?

dS Nieuws is gemaakt voor Android-smartphones (vanaf versie 4.1) en iPhones (vanaf iOS 7). Heeft u een toestel dat niet compatibel is met deze nieuwsapp, dan kunt u de mobiele website raadplegen op m.standaard.be.

Is de app gratis?

Ja. dS Nieuws is gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store - u betaalt enkel de kosten van uw gsm-abonnement of wifiverbinding. Ook het gebruik van dS Nieuws is gratis. De artikels die aangeduid zijn met een rood Plus-teken zijn evenwel voorbehouden voor abonnees. Daarover leest u hieronder meer.

Is de app ook in het buitenland te gebruiken?

U kunt deze nieuwsapp overal gebruiken waar er een internetverbinding is. De snelheid van de app is afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Waar mogelijk gebruikt u best een wifiverbinding - dat is meestal sneller en goedkoper. Vooral in het buitenland kunnen de kosten voor 3G en 4G snel oplopen. Artikels bewaren om offline te lezen is op dit moment niet mogelijk.

Kan ik dS Nieuws ook in landschapsmodus gebruiken?

Om een optimale leeservaring te garanderen, is dS Nieuws ontworpen voor gebruik in portretmodus. Bij het bekijken van videobeelden en fotospecials kunt u uw smartphone wel kantelen en in landschapsmodus gebruiken.

Hoe kan ik de inhoud van de app vernieuwen?

Om zeker te zijn dat u de laatste nieuwe berichten ziet, scrolt u naar de bovenkant van een overzichtspagina. Als u daar nog een keer naar boven scrolt, wordt de inhoud van de pagina vernieuwd.

Personaliseren

Hoe voeg ik onderwerpen toe aan Mijn nieuws?

In het kanaal ‘Mijn nieuws’ kunt u automatisch een artikellijst samenstellen op basis van uw eigen interesses. De allereerste keer dat u op die pagina komt, kunt u kiezen uit een reeks onderwerpen die op dat moment in het nieuws zitten of door de redactie worden aanbevolen. Bovenaan de pagina kunt u ook onderwerpen zoeken en toevoegen aan uw selectie.

Een andere manier om een onderwerp toe te voegen aan uw persoonlijke nieuwsstroom is vanuit een artikel. Onder elk artikel in dS Nieuws staan trefwoorden. Als u die aantikt, opent er een overzicht van alle artikels met dat trefwoord. Rechts bovenaan voegt u met een druk op het plusje het trefwoord toe aan ‘Mijn nieuws’.

Hoe kan ik de onderwerpen in ‘Mijn nieuws’ wijzigen?

Dat kan met het knopje ‘Aanpassen’, bovenaan het overzicht van ‘Mijn nieuws’. Als u daar op tikt, komt u terecht bij de instellingen en daar staan de onderwerpen die u hebt geselecteerd. Met het prullenbakicoontje verwijdert u een onderwerp uit uw selectie

Waar kan ik kiezen welke meldingen ik ontvang?

Bij belangrijk nieuws kan dS Nieuws u op de hoogte brengen met een melding (of pushbericht). Deze optie kunt u inschakelen bij ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu linksboven). Naast het belangrijkste nieuws kunt u daar aangeven of u ook sport- of economiegerelateerde berichten wilt ontvangen.

Ik wil geen meldingen meer ontvangen.

U kunt uw meldingen makkelijk zelf beheren onder ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu linksboven).

Abonnementen

Hoe kan ik betalende artikels lezen in dS Nieuws?

Artikels die zijn aangeduid met een rood Plus-teken behoren tot de betalende journalistiek van De Standaard. Om die artikels te kunnen lezen, hebt u een abonnement nodig. Bent u al abonnee, dan kunt u zich aanmelden bij ‘Mijn gegevens’ (te vinden in het hoofdmenu linksboven). De verschillende formules vindt u op standaard.be/abonnement. Het is ook mogelijk om een gratis proefabonnement van 7 dagen op te starten.

Waar vind ik als abonnee de publicaties van De Standaard (krant, dS Avond, …)?

Op dit moment werkt De Standaard aan een app die de verschillende publicaties bundelt. In afwachting van die nieuwe app kunt u nog steeds terecht in de huidige publicatie-apps: De Standaard Digitale Edities (iOS / Android) en dS Avond (iOS / Android)In dS Nieuws vindt u wel alle losse artikels uit die publicaties van De Standaard.

Nog vragen?

Onze klantendienst helpt u graag verder op 02 790 21 10. Op weekdagen kan dat tussen 8 uur en 17 uur. Op zaterdag zijn onze medewerkers beschikbaar tussen 8 uur en 12 uur.