Veelgestelde vragen

over de app DS Nieuws

Wat is DS Nieuws?

DS Nieuws is de gratis nieuwsapp van De Standaard voor je smartphone. Je vindt er snel en betrouwbaar live nieuws op elk moment van de dag.

Is de app gratis?

Ja. DS Nieuws is gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store. Ook het gebruik van DS Nieuws is gratis. De artikels die aangeduid zijn met een rood -logo zijn evenwel voorbehouden voor abonnees. Maar je hoeft geen abonnee te zijn om ervan te proeven: meer info.

Op welke toestellen kan ik de app gebruiken?

DS Nieuws is gemaakt voor Android-smartphones (vanaf versie 4.1) en iPhones (vanaf iOS 7). Heb je een toestel dat niet compatibel is met deze nieuwsapp, dan kun je de mobiele website van De Standaard raadplegen op standaard.be.

Kan ik DS Nieuws ook op mijn tablet gebruiken?

De app is niet geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet. Voor een optimale leeservaring gebruik je DS Nieuws best op je smartphone.

Kan ik DS Nieuws ook in landschapsmodus gebruiken?

Om een optimale leeservaring op een smartphone te garanderen, is DS Nieuws ontworpen voor gebruik in portretmodus of staande modus. Bij het bekijken van videobeelden en fotospecials kun je je smartphone wel kantelen en in landschapsmodus gebruiken.

Hoe kan ik betalende artikels lezen in DS Nieuws?

Artikels die zijn aangeduid met een rood -logo behoren tot de betalende journalistiek van De Standaard. Ben je abonnee, dan heb je onbeperkt toegang tot deze artikels. Meld je aan via het hoofdmenu rechtsonder om ze te lezen.

Lezers zonder abonnement kunnen 3 plus-artikels gratis lezen door zich aan te melden via het hoofdmenu rechtsonder. Meer info daarover vind je hier.

Waar vind ik als abonnee de publicaties van De Standaard (krant, DS Avond, …)?

Voor het lezen van de krant en de andere publicaties van De Standaard, werd de app DS Krant in het leven geroepen. Je kunt deze app gratis downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store. Via DS Krant heb je als abonnee toegang tot alle dagelijkse en wekelijkse publicaties van De Standaard, inclusief bijlagen.

Waar vind ik de podcasts van De Standaard?

De podcasts van De Standaard zijn te beluisteren via de knop ‘podcasts’, onderaan je scherm. Voor de beste luisterervaring en een enorm aanbod aan binnen- en buitenlandse podcasts kun je terecht in de app DS Podcast, de podcast-app van De Standaard. Ook deze app is te downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store.

Kan ik artikels opslaan?

Ja. Je slaat een artikel op door het artikel te openen en rechts onderaan je scherm op het vlagje te tikken. Het vlagje kleurt goud, en er verschijnt een vinkje na het opslaan. In het kanaal ‘Mijn DS’ krijg je onderaan de pagina een overzicht van je opgeslagen artikels.

Hoe voeg ik onderwerpen toe aan ‘Mijn DS’?

In het kanaal ‘Mijn DS’ kun je een artikellijst samenstellen op basis van je interesses. De eerste keer dat je op die pagina komt, kun je kiezen uit een reeks onderwerpen die op dat moment in het nieuws zitten of worden aanbevolen. Dat doe je door op het tandwiel rechtsboven te tikken en onderwerpen te volgen.

Onder elk artikel in DS Nieuws staan trefwoorden. Als je die aantikt, opent er een overzicht van alle artikels met dat trefwoord. Rechts bovenaan die overzichtspagina voeg je met een tik op het icoon ‘volgen’ het trefwoord toe aan ‘Mijn DS’.

Hoe kan ik de onderwerpen in ‘Mijn DS’ wijzigen?

Dat kan via het tandwieltje, rechtsboven in het kanaal ‘Mijn DS’. Door op het tandwiel te tikken en daarna naar ‘Mijn thema’s’ te gaan, krijg je een lijst met alle thema’s die je volgt. Je kunt stoppen met een thema te volgen door op het icoontje ‘volgend’ te tikken. Het thema verdwijnt dan uit je persoonlijk samengestelde lijst.

Waar kan ik kiezen welke meldingen ik ontvang?

Bij belangrijk nieuws kan onze redactie je op de hoogte brengen met een melding (of 'pushbericht'). Deze optie kun je inschakelen bij ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu rechtsonder). Naast het belangrijkste nieuws kun je daar aangeven of je ook sport- of economiegerelateerde berichten wilt ontvangen.

Ik wil geen meldingen meer ontvangen.

Je kunt je meldingen makkelijk zelf beheren onder ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu rechtsonder).

NOG VRAGEN?

Onze klantendienst helpt je graag verder op 02 790 21 10. Op weekdagen kan dat tussen 8 uur en 17 uur. Op zaterdag zijn onze medewerkers beschikbaar tussen 9 uur en 13 uur.