De correspondenten

van De Standaard

Voor een vijfde keer geven we zes journalisten de ruimte om zich gedurende langere tijd vast te bijten in een cruciale kwestie. Want door dieper te graven, verruimen we uw blik. U zal hun verhalen overal zien: in de krant, online, in de vorm van reportages en interviews en videoverhalen.

Peter Vantyghem wordt
correspondent ‘Testosteron’

De man ligt in de knoop met zichzelf. In de nasleep van #MeToo hebben vele mannen de indruk dat ze zich bewegen op een glazen vloer die steeds meer barsten vertoont. Ze zijn onzeker, in de war, op zoek. Hun relaties, hun identiteit en hun posities, het staat allemaal op losse schroeven. Kunnen ze hun vertrouwde rol nog hardmaken?

naar het dossier 

Eva Berghmans wordt
correspondente ‘Monogamie’

Minder en minder doen we (het) ons leven lang met dezelfde partner. Toch is het romantische ideaal van de ene ware springlevend. Maar als echte liefde per definitie monogaam is, waarom houden zoveel koppels dan geen stand? Of doen we diezelfde liefde soms ook de das om door exclusief te willen zijn?

naar het dossier 

Marjan Justaert wordt
correspondente
‘Apartheid’

Onze samenleving wordt in ijltempo superdivers. Kennen we onze buren nog of leven we feitelijk apart? Politici streven naar een inclusieve samenleving. Maar daar zullen wij zelf de lijm voor moeten leveren. Kunnen en willen we dat?

naar het dossier 

Tom Ysebaert wordt
correspondent ‘Plastic’

Plastic is een plaag geworden. In onze bermen en trottoirs. In onze oceanen. Zelfs de mosselen in ons bord zijn erdoor besmet. En toch wordt er nog iedere minuut een volle vuilniswagen plasticafval de zee in gedumpt. Tegen 2030 zijn dat er zelfs twee. Heeft de industrie alternatieven? Zijn u en ik bereid ons gedrag aan te passen? Want als wij er niet voor willen betalen, zal onze planeet voor de rekening opdraaien.

naar het dossier