De correspondenten

van De Standaard

De correspondenten van De Standaard vliegen weer uit. Over generaties en taalgrenzen heen, langs maatschappelijke verschuivingen, dwars door bubbels, voorbij het verwachte. Voor de zesde keer krijgen enkele journalisten tijd en ruimte om vol te focussen op een thema, tot zij en u er het fijne van weten. (Illustraties: Brecht Evens)

Valerie Droeven en Simon Grymponprez worden
correspondenten 'Gen Z'

Wie zijn ze, die post-millennials? In plaats van met experts óver hen te spreken, laten Valerie Droeven en Simon Grymonprez de jongeren zelf spreken en duiken ze mee in hun smartphone. Drie maanden lang onderzoeken ze samen de invloed van sociale media op hun identiteit, en wat digitalisering betekent voor hun zelfbeeld, overtuigingen, nieuwsgaring en contacten. Virtueel was nog nooit zo reëel.

naar het dossier

Peter De Lobel wordt
correspondent 'Walen binnen'

In de jaren 60 hebben we zo hard ‘Walen Buiten’ geroepen dat we onze zuiderburen nog nauwelijks kennen. Wetstraat-journalist Peter De Lobel kijkt graag over het muurtje en geeft een gezicht aan een reeks boeiende figuren uit het culturele, economische en brede maatschappelijke leven, van Luik over Bergen tot Chimay. Gesprekken voor een dieper begrip van wat onze landgenoten beroert en ontroert. We halen opnieuw de Walen binnen.Elke dinsdag een nieuwe aflevering
naar het dossier

Sarah Vankersschaever wordt
correspondente ‘Uw kar gekeerd’

Bataat, snackgroenten, avocado, steeds meer consumenten keren hun winkelkar richting gezond en duurzaam. En de sector keert mee. De komende maanden neust journaliste Sarah Vankersschaever in uw winkelkar en volgt een reeks nieuwe producten van retail naar tafel en terug. Hoe lifestyletrends de economie sturen of erdoor gestuurd worden.

Vanaf vrijdag 29 maart

naar het dossier