12 Uren van Hoei: een rally uit de oude doos
Foto: © www.vroom.be
Veertig jaar na zijn laatste editie wordt de ‘Douze Heures de Huy’, een van de meest befaamde autosportwedstrijden in Belgie, nieuw leven ingeblazen. Net zoals in 2010 en 2011 belooft deze regelmatigheidsrally ook dit jaar weer een groot succes te worden. Afspraak op 8 september in de Avenue Delchambre in Hoei, op de oevers van de Maas.

Een beetje  geschiedenis

Van 1954 tot 1969 lokte de 12 Uren van Hoei grote namen uit de Belgische autosportgeschiedenis, zoals Olivier Gendebien, Georges Hacquin en Gilberte Thirion. De wedstrijd dankte zijn faam niet alleen aan zijn unieke karakter, met name de afwezigheid van een corijder, maar ook aan zijn immense populariteit bij het grote publiek. Een gerenommeerde rally waarin plaatselijke helden en amateurs het konden opnemen tegen de ‘profs’.

Belangrijke informatie

De Douze Heures de Huy 2012 staat op de BFOV-kalender en wordt georganiseerd in de geest van weleer en met respect voor de toenmalige sportieve codes: een regelmatigheidsrally op de openbare weg, een gemiddelde snelheid van minder dan 50 km/h, controleposten in de dorpscafés, auto’s tot bouwjaar 1974, publicatie van het traject in de lokale pers, nauw contact met het publiek... Er zijn twee categorieen: de Twin/Equipage (rijder plus corijder) en Revival (alleen rijder).

Het parcours bestaat uit drie identieke lussen van circa 150 km. Het traject loopt hoofdzakelijk door de Condroz en leidt de deelnemers aan het einde van elke lus terug naar Hoei. Het deelnemersveld bestaat al uit een zestigtal auto’s, maar inschrijven is nog altijd mogelijk. Aarzel dus niet langer! U vindt alle informatie bij het secretariaat van de organisatie of op de websitewww.12hdeHuy.be.

Een publieksrally

Net zoals dat indertijd gebeurde, zal de detailkaart van het volledige parcours pas twee weken voor de rally gepubliceerd worden. Daarnaast wordt de deelnemerslijst regelmatig geüpdatet op de website en worden voor de start van de wedstrijd alle doorkomsttijden aangekondigd. Andermaal wordt dus alles in het werk gesteld opdat het publiek maximaal en in alle veiligheid kan genieten van dit grandioze spektakel.

Circuit van de Nürburgring: lange lijdensweg

Geko Ypres Rally: In de sporen van de grootmeesters!

Caroll Shelby: afscheid van een legende

Inschrijvingen april 2012: opnieuw stabiel?

ING Ardenne Roads ? 11de editie : Longines-prijs voor elegantie

ING Ardenne Roads ? 11de editie : Een knallende editie!

Car-Pass: jacht op fraudeurs gaat voort

Clean Week 2020: het programma

Clean Week 2020: dé ecologische meeting

Wereldauto van het jaar 2012: VW up! haalt de titel