Stripverhalen in de kijker bij Fiat in Parijs
Foto: © www.vroom.be
De zon is terug, tijd om enkele citytrips met de vrienden te plannen! Mocht je beslissen om Parijs te bezoeken, maak dan een kleine omweg naar Motor VIllage. De tentoonstelling Vraaomm die er momenteel loopt, presenteert voertuigen van de Fiat-groep die een rol spelen in een stripverhaal.

Zoals in de film

Net als in de filmwereld, schittert de auto af en toe aan de zijde van striphelden. Dat wil Fiat laten zien met deze expositie. Haal je agenda er even bij: de tentoonstelling loopt van 16 februari tot 20 mei aan de rotonde van de Champs Elysees in Parijs. Deze achtergrond brengt de bezoeker meteen in de sfeer.

Negen tentoongestelde auto's 

- De FIAT 500 'DIABOLIKA', een beperkte reeks van vijftig exemplaren die enkel in Italie werd aangeboden en zich inspireert op de reeks DIABOLIK van de zussen Angela en Luciana Giussani bij uitgeverij Clair de Lune.

- De JEEP WRANGLER in de beperkte reeks XIII waarvan slechts dertien exemplaren zijn gebouwd in drie verschillende kleuren. De Jeep Wrangler is alomtegenwoordig in het album XIII: Mayflower Day door Yves Sente en Youri Jigounov, bij uitgeverij Dargaud. Deze tentoonstelling showt de JEEP WRANGLER XIII nummer 0/13.

- De ALFA ROMEO GIULIETTA SPRINT VELOCE, een model dat onsterfelijk werd in de LEFRANC-strips: De vlammenzee of De giftige sneeuw door Jacques Martin of De meester van het atoom door Taymans, Dreze en Jacquemart, bij uitgeverij Casterman.

- De ALFA ROMEO MITO, die door de befaamde achtervolgingsrace zijn stempel drukte op het album SISCO: Snoer haar de mond van Benec en Thomas Legrain, bij uitgeverij Le Lombard.

- De FIAT DINO, een van de mooiste stripcoupes ooit getekend, wordt dan weer bestuurd door Gil Jourdan in de albums Carats en vrac en Gil Jourdan et les fantômes door Maurice Tillieux en Gos, bij uitgeverij Dupuis.

- De LANCIA AURELIA COUPE B20 GT 1954, werd gespot in De avonturen van Herge door Stanislas, Jose-louis Bocquet en Jean-Luc Fromental, bij uitgeverij Dargaud en was ook te zien in talloze albums van Kuifje. 

- Als exclusiviteit showt Motor Village voor deze tentoonstelling ook de FIAT 500 van MARGOT, die wordt onthuld in het volgende album uit de reeks De autoreportages van Margot van Olivier Marin en Gilles Paquet, bij uitgeverij Paquet dat in juli 2012 op de markt komt.

- En ook de Fiat 500 LUPIN III is van de partij! Het personage heet in Frankrijk Edgar la cambriole omdat de gebruiksrechten van de kleinzoon van Arsene Lupin enkel in Japan werden toegekend. Sinds 2 februari 2012 valt de naam echter in het publieke domein. Daarom is Lupin III nu voor het eerst ook onder de oorspronkelijke naam verkrijgbaar in Frankrijk.

- En tot slot de nieuwe FIAT PANDA, waarvan de reclame is geillustreerd met een stripplaat van Lewis Trondheim.

Abarth Punto Scorpione: pikzwart

Fiat Sedici: puntjes op de i

Fiat 500 wordt rijdende lottobal

Abarth 695 Competizione: vitaminekuur

Fiat Punto: stap achteruit

Fiat Panda: nieuwe stadslegende

Fiat 500 TwinAir: 90 gram CO2

Fiat Panda: klaar voor Frankfurt

Fiat Mefistofele: Turijnse orkaan

Fiat 500: er beweegt wat in het gamma