Volkswagen Amarok Canyon Concept: op watersport
Foto: © www.vroom.be
Freestyle kajakken, waarbij je in golvend water figuren maakt met een speciale kajak, staat bekend als één van de meest extreme watersporten. Speciaal voor deze sporttak bouwde Volkswagen een 'avontuurlijk' prototype op basis van de Amarok pick-up.

De Amarok Canyon Concept Car, die voorgesteld werd op het salon van Genève, is op maat van freestyle kajakkers ontworpen. In de laadruimte is plaats voor twee kajaks die stevig op hun plaats blijven dankzij uitsparingen in de vloer. Peddels kun je opbergen in de laadklep, terwijl helmen, zwemvesten en raftschoenen een plekje vinden in de vele netten en waterdichte vakken in de laadruimte.

Met zijn inschakelbare vierwielaandrijving en koppelrijke diesel (2.0 TDI met 180 pk en 400 Nm) brengt de Amarok Canyon je tot bij de wildste wateren. Tegenover de gewone Amarok is deze Canyon-uitvoering hoger (door de ophanging en de banden) en breder (door de spatborden).

Hij springt in het oog door de oranjerode lak, de vier lampen op het dak, de verduisterde achterlichten en de bodembescherming in een contrasterende kleur. Treeplanken die elektrisch naar buiten schuiven vergemakkelijken de instap tot het interieur, dat afgewerkt is met leder en extra instrumenten zoals een metertje voor de hellingshoek.

Pininfarina Cambiano: schijnheilige supercar

Abarth Make it your race: heb je de spirit van een autocoureur?

Nissan Invitation: in productie

Abarth Punto Scorpione: pikzwart

Hyundai Veloster Turbo: nu ook voor ons

Infiniti Emerg-E Concept: gespierd en ecologisch

Mitsubishi Outlander: gladde SUV

Kia Cee'd: katachtige

Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai