Hyundai Veloster Turbo: nu ook voor ons
Foto: © www.vroom.be
We houden van het originele concept van de Veloster maar helemaal niet van het gruwelijke gebrek aan paardenkracht. Geruchten over een meer gespierde versie circuleren al enige tijd en werden onlangs bevestigd met de Turbo-versie die in de Verenigde Staten werd voorgesteld. En wij dan? Ook in Europa verschijnt een Veloster Turbo.

Nog altijd 1.6

De motor blijft een traditionele 1.6 viercilinder benzine met directe inspuiting. Door een Twin Scroll-turbo toe te voegen, wordt die een pak heftiger: 186 pk en 265 Nm of een verbetering van respectievelijk 33 en 59 procent tegenover de atmosferische versie. Uiteraard winnen de prestaties: 8,1 seconden om de grens van 100 km/u te bereiken met de automaat (met dubbele koppeling) of drie tienden langer met de manuele bak.

Koetswerkkit

Een turbo onder de motorkap, dat moet je ook zien aan de buitenkant. De bumper, het radiatorrooster en de mistlampen werden herwerkt aan de voorkant, de diffuser, de spoiler en de uitlaat zijn nieuw achteraan.

Sterker

Zowel vooraan als achteraan werd de ophanging verstevigd voor een beter weggedrag bij hoge snelheden en ook de remmen steken een tandje bij.

Tot slot blijft de garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking een sterk argument.

Abarth Punto Scorpione: pikzwart

Infiniti Emerg-E Concept: gespierd en ecologisch

Mitsubishi Outlander: gladde SUV

Kia Cee'd: katachtige

Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai

Toyota FT-Bh: vermageringskuur

Ford Fiesta ST: kleine rebel

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Brabus Bullit Coupé 800: Geronimo!