Infiniti Emerg-E Concept: gespierd en ecologisch
Foto: © www.vroom.be
Ik moet eerlijk toegeven dat ik met verstomming geslagen was door dit concept van een sportieve coupé. Met zijn atletische vorm en mooie rondingen sprong hij meteen in het oog bij het publiek van het salon van Genève.

Zuinig

Onder dat elegante kleedje ligt geen grote V8 biturbo maar wel een kleine ... driecilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter. Neen, dat is geen grap. Deze motor heeft maar één functie: de batterijen opladen als ze leeg zijn, zonder hierbij de wielen aan te drijven. Dat is de taak van twee elektromotoren die centraal achterin liggen en die samen 400 pk leveren. 0 tot 100 km/u wordt in ongeveer vier seconden afgelegd.

De volledig elektrische modus haalt een autonomie van circa 50 kilometer. Zodra die kaap gerond is, neemt de kleine driecilinder over om het rijbereik te verlengen tot 500 kilometer. Volgens Infiniti stoot deze Emerg-E Concept gemiddeld maar 55 g CO2/km uit.

Allemaal goed nieuws, maar het slechte nieuws is dat dit maar een concept is en er nog niets gecommuniceerd werd over eventuele productie.

Mitsubishi Outlander: gladde SUV

Infiniti FX Sebastian Vettel: voor snelle jongens

Kia Cee'd: katachtige

Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai

Toyota FT-Bh: vermageringskuur

Ford Fiesta ST: kleine rebel

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Brabus Bullit Coupé 800: Geronimo!

Hyundai i20: familietrekjes en nieuwe diesel