Mitsubishi Outlander: gladde SUV
Foto: © www.vroom.be
Het karakteristieke en agressieve radiatorrooster van Mitsubishi is in de kast beland. De gloednieuwe Outlander krijgt een gladdere en rustigere neus dan het huidige model. Achter die cleane look schuilen enkele nieuwigheden.

Zuiniger

Mitsubishi leverde een grote inspanning om het gewicht van de Outlander zo laag mogelijk te houden. Hij weegt minder dan je op het eerste gezicht denkt, wat een laag verbruik en weinig CO2-uitstoot garandeert. Onder de motorkap ontwikkelt zowel de 2.0 benzine als de 2.2 diesel 150 pk. Mitsubishi biedt voortaan een automaat met zes versnellingen (optie) en een start-stopfunctie aan.

Veiligheid

Mitsubishi wil zich niet meer laten passeren door de concurrentie wat de kwaliteit van de materialen en de uitrusting betreft. Daarom investeert de constructeur massaal in veiligheidsuitrusting die we al kennen van de Europese rivalen, zoals een waarschuwing voor het overschrijden van wegmarkeringen, een achteruitrijcamera, een adaptieve snelheidsregelaar en xenonkoplampen met breed bereik.

Een derde zitrij is nog altijd voorzien, voor het geval de liftsters talrijker zouden zijn dan verwacht.

Infiniti FX Sebastian Vettel: voor snelle jongens

Kia Cee'd: katachtige

Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai

Toyota FT-Bh: vermageringskuur

Ford Fiesta ST: kleine rebel

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Brabus Bullit Coupé 800: Geronimo!

Hyundai i20: familietrekjes en nieuwe diesel

Touring: Disco Volante voor Genève