Infiniti FX Sebastian Vettel: voor snelle jongens
Foto: © www.vroom.be
Infiniti, sponsor van het RedBull Formule 1-team, brengt een eerbetoon aan wereldkampioen Sebastian Vettel. Het Japanse luxemerk heeft een straffere versie van de FX cross-over gebouwd, met inbreng van de snelle Duitser.

De FX Sebastian Vettel is gebaseerd op de FX50S Premium, Infiniti's huidige topmodel. Om te beginnen werd de snelheidsbegrenzer van de V8-motor verwijderd waardoor de FX tot 300 km/u haalt. Een échte racer wil immers niet beteugeld worden. Standaard levert de achtpitter 390 pk, maar dat wordt hier opgevoerd tot 420 paarden met een aangepast motormanagement. Geen enkele andere Infiniti is krachtiger.

Net als in de Formule 1 ging Infiniti op zoek naar manieren om gewicht te besparen. Ze vonden 46 kg door de wielen te vervangen door lichte 21-duimers en koolstofvezel te gebruiken voor de achterspoiler, de zijspiegels en de diffuser. De Vettel-variant van de FX staat op een stijver en 2 cm verlaagd onderstel.

200 stuks

Wie een exemplaar op de kop wil tikken, kan maar beter als eerste zijn vingertje opsteken. Infiniti bouwt maar 200 exemplaren voor heel Europa en het Midden-Oosten. De exacte prijs is niet bekend, maar het wordt het duurste model van het gamma tot nu toe. Kopers moeten nog wachten tot begin 2013 vooraleer ze in de huid van Vettel kunnen kruipen.

Mitsubishi Outlander: gladde SUV

Kia Cee'd: katachtige

Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai

Toyota FT-Bh: vermageringskuur

Ford Fiesta ST: kleine rebel

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Brabus Bullit Coupé 800: Geronimo!

Hyundai i20: familietrekjes en nieuwe diesel

Touring: Disco Volante voor Genève