Lotus Exige S Roadster: gloeiend heet
Foto: © www.vroom.be
Het is een beetje ingewikkeld, blijf dus even aandachtig, beste lezer. Historisch gezien is de Lotus Exige de coupéversie van de Lotus Elise. Nu wordt het moeilijker want Lotus presenteert de Exige Roadster, een open variant van de gesloten versie van de Elise roadster. Ben je nog mee? Maakt niet uit, onthou vooral dat deze auto zo heet is als een vuurspuwer.

Drukgevoede V6

Lotus stelt de Exige S Roadster voor als de lichtste roadster met zes cilinders. Leuk nieuws voor de liefhebbers van sterke sensaties. Van sensaties is meer dan ooit sprake, dankzij een compressor die de 3.5 V6 aanjaagt en meer dan 350 pk doet ontwikkelen. Genoeg voor 0 tot 100 km/u in 4 seconden, 0 tot 160 km/u in 8,5 seconden en een topsnelheid van 233 km/u.

Het gemiddelde verbruik zou 10,1 l/100 km bedragen, wat zich vertaalt in een CO2-uitstoot van 236 g/km.

Details maken verschil

De transmissie wordt toevertrouwd aan een manuele zesbak of een gerobotiseerd exemplaar, een nieuwigheid. Voor de ophanging biedt Lotus de keuze tussen de standaardophanging en een circuitversie als onderdeel van het Race Pack. In het interieur kan de klant kiezen voor een meer comfortabele of een volledig gestripte aankleding.

Kia Cee'd: katachtige

Ford Kuga: samensmelting

Nissan Hi-Cross Concept: grote broer voor Qashqai

Toyota FT-Bh: vermageringskuur

Ford Fiesta ST: kleine rebel

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Brabus Bullit Coupé 800: Geronimo!

Hyundai i20: familietrekjes en nieuwe diesel

Touring: Disco Volante voor Genève

Lexus RX 450h: X-grille