Peugeot Partner en Partner Tepee halen frisse neus
Foto: © www.vroom.be
De Peugeot Partner en Partner Tepee zitten ongeveer in het midden van hun carrière, tijd voor een kleine facelift. Een frisse neus en nieuwe technologie moeten het commerciele succes bestendigen.

De Peugeot-ontwerpers brachten enkele kleine wijzigingen aan waardoor de Partner beter aansluit bij de nieuwe 208 en 508: nieuwe koplampen, een nieuwe voorbumper, een ledstrook voor de dagrijverlichting en een nieuwe voorbumper. De wieldoppen en zijspiegels zijn dan weer beter gestroomlijnd. Niet choquerend allemaal, maar de populaire ludospace oogt toch weer een tikkeltje moderner. Ook in het interieur zijn er amper verschillen.

Zonder in detail te treden, kondigt Peugeot zeer zuinige motoren en een modernere uitrusting aan. De personenversie Partner Tepee zou minstens125 g CO2/km uitstoten, de Partner bestelwagen maar 123 g/km. Dat is onder meer te danken aan de e-HDi-technologie met start-stopsysteem.

De "nieuwe" Partner Tepee wordt volgende maand voorgesteld op het salon van Genève. Samen met de bestelwagen komt hij in de lente van 2012 op de markt. Uiteraard blijft de tweelingbroer Citroen Berlingo niet achter, ook hij krijgt een kleine facelift.

Peugeot 208 Ice Velvet: kleine ijsberg als beperkte serie

Peugeot 107: leeuwenwelpje voor de stad

Peugeot 4008: een leeuw voor de wildernis

Peugeot 508 RXH: groene avonturier

Peugeot: e-HDI's bij de vleet

Peugeot 208: bestseller in camouflagepak

Peugeot SxC wil het Oosten veroveren

Peugeot 308: nieuwe manen voor de leeuw

Peugeot toont drie Belgische premières in Brussel

Peugeot HR1 : grappig en praktisch