Steve Jobs: de man die zonder nummerplaat reed
Foto: © www.vroom.be
Het genie van Steve Jobs, mede-oprichter van Apple, blijft ongetwijfeld bewaard in de geschiedenisboeken. Zijn intuïtie leidde Apple naar een groots succes. De visionaire en charismatische man overleed op woensdag 5 oktober 2011 na een aanslepende ziekte. Hij laat een gezin, een bedrijf en een Mercedes AMG achter.

Wolf in schaapskleren

Steve Jobs was zeker niet gezegend met een wilde haardos, wellicht omdat hij intensief gebruik maakte van zijn auto: een Mercedes SL 55 AMG. Deze roadster ziet er zacht uit, maar is zeer krachtig en luidruchtig met een zware rechtervoet. Onder de motorkap ligt een 5.5 V8-motor, gevoed door een compressor die een vermogen van bijna 500 pk levert. Jobs kocht de SL in 2008 en reed ermee tot op het einde. In zijn garage stond ook een Toyota Prius.

Zonder nummerplaat

Heel bijzonder en wellicht niet helemaal legaal: zowel vooraan als achteraan had de auto geen nummerplaat. Hij was de herhaaldelijke diefstallen beu en besloten ze dan maar achterwege te laten. Naar verluidt was de Californische politie op de hoogte, maar liet ze betijen.

RIP Steve!

Inschrijvingen september 2011: Volkswagen neemt de leiding

Roses des Sables 2011: een klinkend team

Opinie: de grootheid van Frankfurt

De babes van het salon van Frankfurt 2011

12 uren van Hoei op 10 september 2011: de geschiedenis gaat verder

EuroNCAP 2011: sterrenslag

Trophée Roses des Sables: Claque Team op weg naar Marokko

Liefst 234 luxewagens in beslag genomen bij Ben Ali

De vijf mooiste auto's van de wereld

Trophée Roses des Sables: zin in een avontuurtje, dames?