Chevrolet Malibu: Amerikaanse invasie
Foto: © www.vroom.be
Terwijl de Chevrolet Malibu een grote onbekende is in onze contreien, is dat aan de overkant van de Atlantische Oceaan helemaal anders. In het land van de XXL-hamburgers en de Rangers strijdt de Malibu tegen de Toyota Camry, de Kia Optima en andere grote gezinswagens. Bij ons moest de Epica die rol vervullen tot nu toe. Maar tijden veranderen en de nieuwe Malibu komt ook naar Europa.

Europese eigenschappen

Chevrolet presenteert de "Europese" Malibu in avant-première op het salon van Frankfurt. Op het menu staan twee motoren, een benzine en een diesel. De eerste meet 2 liter en biedt een comfortabel vermogen van 164 pk. De diesel is een 2.4 viercilinder met 169 pk. Deze twee motoren kunnen gekoppeld worden aan een manuele of automatische versnellingsbak.

Dynamisch, stijlvol en veilig

Chevrolet schonk veel aandacht aan de ophanging, voor een sportiever compromis dan vroeger. De sportiviteit zie je ook aan het design, dat achteraan geïnspireerd is door de Camaro. De veiligheid wordt verzekerd door minimaal acht airbags en een hoop elektronische hulpmiddelen.

Chevrolet Miray: de sportwagen van de toekomst, volgens Chevy

Chevrolet Colorado Rally Concept: vol gas door de woestijn

Chevrolet Malibu: voor iedereen hetzelfde

Chevrolet Malibu laat zich zien

Chevrolet Mi-ray: futuristisch, nostalgisch en sportief

Chevrolet Malibu: wereldwijde ambities

Chevrolet Aveo berline: meer senior dan junior

Chevrolet Cruze: ook als vijfdeurs

Chevrolet Camaro SS: pace car in de 500 mijl van Indianopolis

Chevrolet Spark Sparkling: met koeien vanbinnen