Volvo S60 Polestar: in productie
Foto: © www.vroom.be
Goed nieuws voor de liefhebbers van sportieve Volvo’s: het aantrekkelijke concept S60 Concept gaat eindelijk in productie. Zijn eigenschappen zijn aanlokkelijk, maar voorlopig wordt hij voorbehouden aan de Australische markt.

Niet bij de deur

Australiers zijn dol op sportieve wagens en worden eerst bediend. Volvo verdeelt er een beperkte serie van de S60 Polestar en zal dan de reacties beoordelen. Vallen die positief uit, dan volgt distributie in andere markten. Ook in Europa? We kunnen het alleen maar hopen.

Motor

Terwijl het concept meer dan 500 paarden leverde lijkt het nogal moeilijk om zo’n vermogen te halen in een seriemodel. Dat is iets kalmer: de zescilinder-in-lijn biturbo levert nog maar 350 pk. Nog altijd genoeg om je te amuseren, getuige de acceleratietijd van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden. Deze variant is gebaseerd op de T6 en gebruikt dezelfde combinatie van motor en versnellingsbak, maar aangepast op het vlak van de turbo, de cartografie, de uitlaat en het beheer van de automaat (met Launch Control). De snelheid is begrensd op 250 km/u.

Onderstel

Ook het onderstel werd grondig aangepakt. De veren en schokdempers, de antirolstangen, de ankerpunten, de draagarmen, de Michelin Pilot Super Sport 235/40 met een diameter van negentien duim, het remsysteem: alles werd aangepast en verbeterd. De Haldex-transmissie met vier aangedreven wielen staat uiteraard nog altijd op het programma.

Volvo V40: wachten op Genève

Volvo V40: Zweeds offensief uit België

Volvo V60: topklasse

3,1 l/100 km met een Volvo break

Volvo V60: break met coupé-allures

Volvo S60: officiële foto?s

Volvo: vijfcilinder voor alle modellen

Volvo S60 verandert het geweer van schouder

Volvo S60 Heico Sportiv: het wordt warm in Zweden

Volvo V40 Cross Country: Viking in de natuur

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in