Detroit Electric SP:01: de andere Tesla
Foto: © www.vroom.be
Niet lang geleden kondigde Detroit Electric zijn grote terugkeer op de automarkt aan, na een afwezigheid van 74 jaar. De langverwachte elektrische sportwagen werd eindelijk gepresenteerd. Maar het blijkt geen volledig onbekende.

Bekende trekjes

Detroit Electric gebruikte de Tesla-methode: het onderstel van de Lotus Elise nemen en de benzinemotor en brandstoftank vervangen door een elektromotor en batterijen. Het gaat om lithium-polymeerbatterijen met een ongewoon lange autonomie van bijna 300 km. Dat valt nog te bevestigen, want de homologatietests werden nog niet uitgevoerd. De oplaattijd is verbazend kort: vier uur en twintig minuten.

Wie sportwagen zegt …

… zegt prestaties. Met een gewicht van iets meer dan een ton en een motor met 201 pk en 225 Nm behoren de acceleraties tot de top: 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 3,7 seconden en de topsnelheid benadert 250 km/u. Uniek voor een elektrische wagen.

Commercialisatie

Detroit Electric hoopt de arbeidsmarkt in Michigan nieuw leven in te blazen. De productie begint er in augustus in een beperkte oplage van 999 exemplaren. De prijs start bij 135.000 dollar of omgerekend iets meer dan 100.000 euro.

Detroit Electric: in het stopcontact

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in