Chevrolet Camaro Z/28: bad boy for life
Foto: © www.vroom.be
“Een kwajongen ben je voor het leven!”, zei mijn buurvrouw ooit. En inderdaad, 46 jaar na de eerste Camaro Z/28 lepelt Chevrolet de motor van de Corvette Z06 onder de kap van zijn muscle car.

Politiek incorrect

In een tijd van elektrische wagens, hybrides en downsizing, zwemt Chevrolet in de andere richting. De Camaro had een grote 6.2 V8 onder de kap. Deze keer krijgt hij een V8 met 7 liter! De Amerikanen blijven vasthouden aan grote blokken.

Het blok lijkt verouderd in vergelijking met de nieuwe Europese realisaties (twee kleppen per cilinder, centrale nokkenas, …), maar gebruikt nog altijd autosporttechnieken zoals kleppen uit titanium of sodium of een krukas in gesmeed staal. De cijfers lijken lachwekkend: 500 pk en 630 Nm uit een zevenliter. Absoluut schitterend, maar laten we zeggen dat deze waarden eerder passen bij een drieliter. De versnellingsbak telt zes verhoudingen.

Met zijn zelfblokkerende brug en kolossale vermogen zal de Camaro Z/28 zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van dragraces of stevig driftwerk.

Chevrolet Camaro Jay Leno: op maat

Pontiac Trans Am: terugkeer van een legende

Chevrolet Aveo RS: voorsmaakje van volgende generatie

Chevrolet Orlando : Monovolume voor 7

Chevrolet Captiva: testosteronshot

Chevrolet Camaro overtreft Ford Mustang

Chevrolet Camaro Cabriolet: tijd om op te scheppen

Chevrolet Camaro Z/28: wapenwedloop

Chevrolet Volt MPV5: nog een hybride

Chevrolet Aveo: met spieren en dieselmotor

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig