Mercedes CLA 45 AMG: krijger in minishort
Foto: © www.vroom.be
We zijn nog maar net terug van de presentatie van de Mercedes CLA of het merk presenteert al de ultrasportieve AMG-versie. En waar een AMG passeert, trilt de weg.

Bazooka onder de kap

Logischerwijze neemt deze CLA AMG de mechaniek over van de gelijknamige A-Klasse. Onder de motorkap ligt dus een tweeliter viercilinder turbo opgevoerd door de prettig gestoorde jongens van AMG. Op het programma staan 360 paarden en 450 Nm koppel, goed voor 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Mercedes heeft wijselijk besloten om dat allemaal via een 4Matic-transmissie op de weg over te brengen. De automaat met dubbele koppeling telt zeven versnellingen en beschikt over een launch-controlfunctie.

Strijdlustig

Deze dosis testosteron manifesteert zich uiteraard ook aan de buitenkant. Herwerkte bumpers, opvallende uitlaatpijpen, specifieke velgen: het laat allemaal een sportieve indruk na. Ook in het interieur is de presentatie sportief (stuur, zetels, inzetstukken, …) maar elegant (materialen, afwerking, …).

Mercedes A-Klasse: eindelijk glamour

Mercedes SLS AMG: niets dan superlatieven

Mercedes bevestigt baby-SUV

Mercedes A-Klasse: klein voorsmaakje

Mercedes Classe CC-Klasse: facelift

Mercedes SLK: derde generatie

Mercedes E-Klasse Cabriolet: in open lucht

Mercedes B-Klasse: de eerste foto?s

Mercedes ML: het aftellen is begonnen

Mercedes Viano Marco Polo: Zwitsers zakmes