Lyonheart: schoonheid heeft prijs
Foto: © www.vroom.be
Als het op auto’s aankomt, heeft goede smaak vaak een stevige prijs. Het nobele Britse merk Lyonhart waagde zich onlangs aan een moderne interpretatie van de Jaguar E-Type. Een geslaagd, origineel en exclusief antwoord op de Jaguar F-Type. Maar deze twee auto’s vallen niet in dezelfde categorie.

Kwaliteit en goede smaak

Het erg Britse Lyonheart weet hoe het lijnen, kleuren en materialen moet combineren. Het ontwerp getuigt van een zeldzame puurheid. In het interieur heerst een Britse sfeer en zien we enkele leuke metertjes. Zeer charmant.

Vuurkracht

We stelden de Lyonheart eerder al voor en herhalen nog even dat hij aangedreven wordt door een vijfliter V8 met compressor (van Jaguar-origine), opgevoerd tot 575 pk en 700 Nm. Dat geeft dit meesterwerkje vleugels: 300 km/u en 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u.

Prijzen lager dan verwacht

Eerst gaf Lyonheart een prijsindicatie van meer dan 400.000 euro, nu kondigt het merk de definitieve prijzen aan: 360.000 euro voor de coupe en 15.000 euro meer voor de cabriolet. De productie wordt beperkt tot 250 exemplaren, waarvan ongeveer de helft voor Europa. De wachttijden zijn enorm lang: 18 tot 24 maanden naargelang het koetswerk en de afwerking die je wenst.

Lyonheart K: Jaguar die geen Jaguar wil zijn