Skoda Octavia Combi: ruimtekoning
Foto: © www.vroom.be
Enkele weken na de productiestart van de berline, kondigt Skoda de Octavia Combi aan. Zijn voornaamste troef: een koffer die bijna even groot als in de Superb Combi.

De Octavia vijfdeurs kon ons al bekoren met zijn praktische aspecten en enorme bagagemogelijkheden, de Combi gaat nog een stap verder. Met 610 tot 1.740 liter (met neergeklapte achterbank) doet hij zelfs nauwelijks onder voor zijn grote broer, de Superb Combi (603 tot 1.830 liter). De derde generatie van de Octavia Combi is dan ook 9 cm langer en 4,5 cm breder dan zijn voorganger, de wielbasis groeide 11 cm.

Slimme details

De tankvuldop die voorkomt dat je de verkeerde brandstof tankt of de ijskrabber in de tankdop kenden we al van de berline. In de Combi zitten nog enkele handige snufjes. De rugleuning van de achterbank wordt ontgrendeld met een knop in de kofferruimte. En eventueel klapt ook de rugleuning van de passagiersstoel voorin neer. Onder de dubbele laadvloer is dan weer plaats voor een afdekhoes of een complete bagagedrager die je op het dak monteert.

Bekende techniek

Het design en de motoren verrassen niet en sluiten nauw aan bij de berline. Skoda onthult de Octavia Combi op het salon van Geneve in maart en brengt hem midden dit jaar op de markt.

Skoda: drie nieuwe modellen tegen 2012

Skoda Felicia: voorsmaakje

Skoda Octavia en Superb: vierwielaandrijving en automaat

Skoda Rapid: prijsbreker tussen Fabia en Octavia

Skoda Superb 1.6 CRTDI: nieuwe instapversie

Skoda Fabia Greenline: 2.006 km met één tank

Skoda Octavia 1.2 TSI: less is more

Nieuwe Skoda Octavia: een trapje hoger

Skoda Fabia Combi en Roomster Greenline: zuinig als een kameel

Nieuwe Skoda Fabia verrassing !