Chevrolet Spark EV: Amerikanen gaan elektrisch
Foto: © www.vroom.be
De Verenigde Staten, het land van alle excessen, calorierijke hamburgers, gigantische pick-ups met grote cilinderinhoud en overdreven wolkenkrabbers, geeft ons een lesje in ecologie. En hoe.

Van Californie tot Europa

De Spark EV werd gepresenteerd op het salon van Los Angeles en is eindelijk klaar voor Europa. Hij wordt in een beperkt aantal Europese markten gelanceerd tegen 2014. De Spark EV rijdt helemaal elektrisch op een motor met 130 pk en 542 Nm (!) koppel. Die waarde is vergelijkbaar met een 5.5 V8. De prestaties zijn verbluffend voor een stadswagen: 0 tot 100 km/u in 8,5 seconden. Een argument dat de Amerikanen zeker zal overtuigen.

Batterijen

De Spark EV is uitgerust met een lithium-ionbatterij (20 kWh) die met 230 volt in zes tot acht uur opgeladen wordt. Ben je gehaast? De snelle laadbeurt vraagt maar twintig minuten om 80 procent van de capaciteit te halen. De autonomie van de Spark EV is nog niet bekend.

iPhone

Het spreekt voor zich dat een moderne stadswagen zoals de Spark EV uitgerust is met een infotainmentsysteem. Hij gebruikt de MyLink-technologie die inzittenden toelaat om hun smartphone te verbinden met de radio en aan te sturen op het HD-aanraakscherm in de middenconsole. De navigatie wordt van de smartphone op het aanraakscherm van 7 duim geprojecteerd. Tot slot kunnen iPhone-eigenaars (vanaf de 4S) Siri gebruiken, de stemherkenning van Apple.

Chevrolet Camaro Jay Leno: op maat

Pontiac Trans Am: terugkeer van een legende

Chevrolet Aveo RS: voorsmaakje van volgende generatie

Chevrolet Orlando : Monovolume voor 7

Chevrolet Captiva: testosteronshot

Chevrolet Camaro overtreft Ford Mustang

Chevrolet Camaro Cabriolet: tijd om op te scheppen

Chevrolet Camaro Z/28: wapenwedloop

Chevrolet Volt MPV5: nog een hybride

Chevrolet Aveo: met spieren en dieselmotor

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig