Roadbook salon: paleis 8
Foto: © www.vroom.be
Het lijkt alsof paleis 8 een beetje achterophinkt en toch mag je het niet missen. Zes merken tekenen present: Alfa Romeo, Jeep, Honda, Toyota, Lexus en Peugeot.

Alfa Romeo

Bij de Italiaanse constructeur valt geen grote nieuwigheid te signaleren. Het gamma telt nog maar twee modellen: de MiTo en de Giulietta. Die worden gepresenteerd in speciale versies. Voor het toppunt van het spektakel moet je wachten op het salon van Genève in maart, waar Alfa Romeo de sportieve coupé 4C met motor centraal achterin presenteert in zijn definitieve vorm. De constructeur keert hiermee terug naar de bron.

Jeep

Het Amerikaanse Jeep werd recent overgenomen door Fiat en stelt vier modellen tentoon in Brussel. Het accent ligt op de Wrangler, een geslaagde terreinwagen ontworpen om de meest onherbergzame wegen te bereiken. Hij wordt in Brussel voorgesteld in twee speciale series (Moab en Sahara). Ook de Grand Cherokee S-Limited is er te zien, een beperkte serie met uitgebreide uitrusting en sportieve allures.

Honda

Bij de Japanse constructeur veranderen meerdere modellen, zoals de nieuwe generatie van de uitstekende SUV CR-V. De hybride coupé CR-Z ondergaat een grondige verjongingskuur en krijgt meer vermogen. De Civic heeft nu een twee dieselmotor (1,6 liter), die heel geschikt voor is voor onze markt.

Toyota

Toyota focust zich op de volledig nieuwe Auris. De proporties van dit model evolueerden radicaal voor een dynamischer silhouet met een strak profiel. Het motorenaanbod is heel ruim: van benzines met 99 of 132 pk tot diesels met 90 of 124 pk en daartussen de hybride met 136 pk.

De Auris is niet de enige blikvanger op de Toyota-stand. Je vindt er ook een prototype van de hybride Auris break (Touring Sports Hybrid), de hertekende Verso en de nu al gereputeerde GT86.

Lexus

Lexus presenteert op het salon een mooie concept car, de LF-CC. Dit prototype is een coupé met achterwielaandrijving, hybridemotor, meer dan 200 pk en minder dan 100 g CO2/km.

Peugeot

De grote nieuwigheid bij Peugeot is ongetwijfeld de 208. Dit ‘heilige nummer’ heeft de zware taak om de financiele situatie van het merk op te krikken. Hij wordt ook voorgesteld in de verleidelijke GTI-variant met 200 pk die herinnert aan de 205 met dezelfde drie letters, destijds een buitengewoon commercieel succes. Nog bij de vrijetijdswagens vermelden we de RCZ met een hertekende voorkant. Tot slot biedt Peugeot nu ook een elektrische versie van de Partner aan.

Renault Clio IV RS: kleine duivel

Wat zijn de betrouwbaarste auto?s op het salon?

Renault Twizy: eindelijk zijruiten

Toyota Verso: sportieve restyling

Salon van Brussel 2013: het is begonnen!

Lexus LS: zoek de 3.000 verschillen

Toyota Auris Touring Sports: hybride break

Fiat 500S: jongemannen, dit is voor jullie!

Lexus RX 450h: X-grille

Audi SQ5 TFSI: edele klank?

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig