Welke wagens mag je niet missen op het salon?
Foto: © www.vroom.be
Nadat je hebt kunnen wegdromen bij de motoren (paleizen 1 en 3) en de fietsen (paleis 2), zijn de auto’s aan de beurt. In het eerste paleis (4) staan Citroen, Hyundai, Mazda, Suzuki en Isuzu. Ze tonen een pak nieuwigheden. Dit zijn de modellen die je er niet mag missen.

Citroen

De Franse constructeur onthult in Belgische première de DS3 Cabriolet. Een ietwat overdreven naam, want het gaat eigenlijk om een versie van de hippe stadswagen met een groot schuifdak. De DS3 Cabrio heeft heel wat troeven. Zo opent het dak in drie posities en al rijdend tot 120 km/u. Een andere nieuwigheid op de stand is de elektrische Berlingo, vooral gericht op bedrijven die in de stad leveren en bedoeld als antwoord op de Renault Kangoo Z.E.

Hyundai

Het Zuid-Koreaanse merk pakt uit met veel nieuwigheden. De ix35 City Limited Edition, een speciale serie met meer uitrusting, vermelden we kort. De nieuwe i30, voortaan ook beschikbaar als driedeurs, is van groter belang. Helaas ligt er voorlopig nog geen gepeperde krachtbron onder de kap.

Bij de SUV’s werd de Santa Fe in een volledig nieuw kleedje gestoken. Zowel het ontwerp als de mechaniek werd aangepakt. De Santa Fe heeft twee- of vierwielaandrijving en heeft nog altijd maximaal zeven zitplaatsen. Tot slot verbeterde Hyundai de H-1 Van (bestelwagen) en H-1 People (voor personenvervoer).

Mazda

De ster van de Mazda-stand is zonder twijfel de nieuwe 6, die voorgesteld wordt als berline en break. Opmerkelijk is dat beide voor dezelfde prijs verkocht worden: vanaf 24.940 euro als benzine en 27.190 euro als diesel. De motoren zijn al even sportief als het design. Alle diesels zijn sterker dan 150 pk. Nochtans verbruiken ze heel weinig: gemiddeld 3,9 l/100 km met 150 pk.

Suzuki

De nieuwigheden van Suzuki beperken zich tot de 4x4’s: een kleine facelift voor de terreinwagen-in-zakformaat Jimny en voor de Grand Vitara. Maar het Japanse merk weet hoe het bezoekers moet aantrekken met knappe hostessen en voor het eerst mannelijke mannequins.

Renault Clio IV RS: kleine duivel

Renault Twizy: eindelijk zijruiten

Toyota Verso: sportieve restyling

Wat zijn de betrouwbaarste auto?s op het salon?

Lexus LS: zoek de 3.000 verschillen

Toyota Auris Touring Sports: hybride break

Salon van Brussel 2013: het is begonnen!

Lexus RX 450h: X-grille

Fiat 500S: jongemannen, dit is voor jullie!

Audi SQ5 TFSI: edele klank?

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig