Infiniti bouwt compacte luxewagen zelf
Foto: © www.vroom.be
Pech voor de onafhankelijke autobouwer Magna Steyr: Infiniti heeft besloten om zijn nieuwe compacte model toch zelf te produceren.

Nissans luxemerk heeft al enige tijd plannen om een compacte middenklasser uit te brengen, een concurrent voor pakweg de Audi A3, Lexus CT200h of BMW 1-Serie. In mei dit jaar werd aangekondigd dat dit nieuwe model van de band zou rollen bij Magna Steyr in Oostenrijk, maar dat gaat uiteindelijk niet door. De nieuwe Infiniti zal “in eigen huis gebouwd worden in een Europese fabriek”, laat de fabrikant weten.

Mercedes-platform

De toekomstige Infiniti, gebaseerd op het studiemodel Etherea (zie foto), staat op hetzelfde platform als de nieuwe Mercedes A- en B-Klasse. Het is één van de projecten van de alliantie tussen Renault-Nissan en Daimler. Infiniti hoopt hiermee vanaf 2015 nieuwe klanten aan te spreken en te groeien in West-Europa.

Moeilijke markt

Voor Magna Steyr gaat een productievolume van 50.000 tot 60.000 wagens per jaar verloren. “We zijn wel blij dat Magna een belangrijke toeleverancier blijft voor Nissan”, zegt Gunther Apfalter, president van Magna Steyr.

In een tijd waarin de meeste merken kampen met overproductie hebben de onafhankelijke autofabrieken het steeds moeilijker om opdrachten binnen te halen. Magna Steyr bouwt momenteel de Peugeot RCZ, de Mercedes G-Klasse en de Mini Countryman en Paceman. BMW heeft echter al aangegeven de volgende generatie wellicht elders te produceren. De Duitsers laten vanaf 2014 ook gewone Mini’s vervaardigen in Born (Nederland), de voormalige Mitsubishi-fabriek die noodgedwongen onafhankelijk wordt voorgezet onder de naam VDL NedCar.

Elektrische Infiniti LE Concept binnenkort realiteit

Infiniti Emerg-E Concept: gespierd en ecologisch

Infiniti FX Sebastian Vettel: voor snelle jongens

Infiniti JX Concept: logisch vervolg

Infiniti Etherea: afdalen in het gamma

Infiniti: elektrische berline voor 2013

Infiniti M30d: Japans raffinement nu ook met diesel

Infiniti G37 Coupe IPL: Mister Hide

Infiniti EX30d bekeert zich tot diesel

Infiniti nu ook met diesel