De sportwagens van prins Laurent
Foto: © www.vroom.be
De intrekking van het rijbewijs van prins Laurent bevestigt nogmaals zijn reputatie van enfant terrible. Zijn capriolen achter het stuur van sportwagens zijn alom bekend. De Belgische monarchie heeft trouwens altijd al een grote interesse gehad in sportwagens. We hadden het onlangs nog over koning Boudewijn, die in de jaren vijftig eigenaar was van een schitterende Aston Martin DB2/4 en een Porsche Spyder. Al heeft prins Laurent niet dezelfde stijl en klasse als zijn oom, zijn garage telt toch ook enkele knappe bolides.

Ferrari, Porsche, Mercedes, ...

Hoewel de prins zich inzet voor het milieu, is hij zeer gecharmeerd van krachtige sportwagens. Een dikke tien jaar geleden verliet hij garage Francorchamps (de Ferrari-dealer in Brussel) met een glimmende Ferrari F355 (3.5 V8 met 380 pk), een donkerblauwe. Naar verluidt ruimde de F355 later plaats voor een ander model van het Italiaanse merk, namelijk een 550 Maranello (5.5 V12 met 485 pk).

Daarna volgde een mooi kransje van sportieve berlines, coupé en SUV's, waaronder een Mercedes E55 AMG (5.5 V8, 360 pk), een schitterende Subaru Impreza Turbo, twee Porsche Cayennes en een Porsche 911. Zijn echtgenote Claire kreeg een smart Brabus, een bijzonder speels stadswagentje.

Rijbewijs ingetrokken

Tegenwoordig rijdt de prins met een Abarth Punto Evo, een sportieve variant van de bekende Fiat Punto. De Abarth Punto Evo heeft 'slechts' een kleine 1.4 viercilinder onder de motorkap, maar die levert toch 163 pk. Meer dan genoeg om de kleine Italiaan 213 km/u snel te maken en van 0 naar 100 km/u te stuwen in 7,9 seconden. Dat verklaart waarom de prins zich liet verleiden om 82 km/u te rijden in de Vleurgattunnelin plaats van het wettelijke maximum van 50 km/u. De politie hield hem tegen en de parketmagistraat werd op de hoogte gebracht. Die besloot om de prins te behandelen zoals alle andere overtreders: zijn rijbewijs werd voorlopig ingetrokken.

Dagrijverlichting verplicht voor nieuwe auto's

Inschrijvingen januari 2011: vliegende start

Flanders Collection Cars: niet te missen

Autosalon van Brussel 2011: zeer positieve balans

Autosalon van Brussel 2011: top en flop bij de auto's

Operationele leasing: stand van zaken

Autosalon van Brussel 2011: Dream Cars for Wishes

Autosalon van Brussel 2011: grote SUV?s

Autosalon van Brussel 2011: compacte SUV?s

Autosalon van Brussel 2011: cabriolets