Deminor daagt ArcelorMittal
Deminor spant een rechtszaak aan tegen staalreus ArcelorMittal.

Minderheidsaandeelhouders van de metaalreus Arcelor hebben maandag aangekondigd dat ze 'de komende dagen' een gerechtelijke procedure zullen aanspannen tegen de gefusioneerde groep ArcelorMittal. Deminor, een Europese aanbieder van diensten aan minderheidsaandeelhouders, en investeringsfondsen SRM Global Fund en Trafalgar Asset Managers kanten zich tegen de voorwaarden van de fusie. Zij vertegenwoordigen 9miljoen aandeelhouders van Arcelor, of 2procent van het kapitaal.

Volgens hen zijn de bepalingen van de fusie niet gerespecteerd. Die voorzagen in 11aandelen van Mittal in ruil voor7 van Arcelor. Arcelor kondigde, in het kader van de afronding van het fusieproces, op 16mei laatstleden een nieuw bod aan, met een herziene ratio van 8Mittal-aandelen voor 7Arcelor-aandelen.

'We vragen dat het akkoord dat werd afgesloten op het moment van de fusie, en dat in 11Mittal-aandelen in ruil voor 7Arcelor-aandelen voorziet, wordt gerespecteerd. Anders eisen wij schadevergoedingen voor de geleden schade', aldus Erik Bomans van Deminor. Gisteren keurde 97,3 procent van de Arcelor-aandeelhouders de fusie goed. (belga, afp)

www.standaard.biz/arcelormittal