Fortis krijgt vanaf 1januari 2008 een nieuwe, licht gewijzigde directiestructuur.

Het directiecomité, geleid door ceo Jean-Paul Votron, wordt uitgebreid en zal worden bijgestaan door een nieuw 'Business Executive Committee'. Opvallende nieuwkomers in het directiecomité zijn Camille Fohl (retail banking) en Alain Deschênes (IT, operations).

Opmerkelijk is ook dat topman Jean-Paul Votron aftreedt als voorzitter van de raden van bestuur van Fortis Bank en Fortis Verzekeringen. Votron heeft immers al een zitje in de raad van bestuur van ABN Amro en van RFS Holding. Dat is de holding die Fortis samen met Royal Bank of Scotland en Santander oprichtte om ABN Amro over te nemen.

Votron zal worden opgevolgd door Herman Verwilst, die momenteel al plaatsvervangend gedelegeerd bestuurder is bij Fortis. Verwilst was totnogtoe ook voorzitter van het directiecomité van Fortis Bank, maar zal daar plaats ruimen voor Filip Dierckx, die momenteel de tak zakenbankieren leidt.

Het vernieuwde directiecomité zal in totaal acht leden tellen: Jean-Paul Votron, Herman Verwilst, Gilbert Mittler, Filip Dierckx, Lex Kloosterman, Camille Fohl, Peer van Harten en Alain Deschênes. (nta)www.standaard.biz/fortis