Winst Ryanair neemt hoge vlucht
Foto: © NO BYLINE
Ondanks de flinke winststijging moest het aandeel gisteren vier procent prijsgeven.

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2007-2008 een grotere omzet en winst gerealiseerd. De maatschappij boekte in de eerste helft van het zakenjaar een winst van 407,6 miljoen euro, 24procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet klom over dezelfde periode eveneens met 24procent tot 1,55 miljard euro.

Specifiek in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar realiseerde Ryanair een winst van 268,7 miljoen euro, 26procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig boekjaar. De omzet in het tweede kwartaal klom met 25procent tot 861,3 miljoen euro.

Voor het hele boekjaar, dat eindigt in maart, rekent Ryanair op een winststijging met 17,5 procent tot ongeveer 470 miljoen euro. Toch kreeg het aandeel gisteren een klap van vier procent op de beurs.

Ryanair overtrof met zijn resultaten niet de verwachtingen van de analisten -wat meestal het geval is. Diezelfde analisten vrezen bovendien dat de maatschappij onvoldoende is ingedekt tegen de stijgende brandstofprijzen.

(dpa, bloomberg)

www.standaard.biz/ryanair