MoneyTalk pakt uit met een koopadvies voor Yingli Green (10,09 dollar), een Chinese geïntegreerde speler in zonne-energie. Het aandeel noteert ook in New York, zodat iedere belegger het makkelijk kan verhandelen (ticker: YGE US). Alternatieve energie kreeg klappen, onder meer omdat Europese overheden bezuinigen via het verlagen van subsidies. Europa is nog steeds de belangrijkste markt voor zonne-energie (ook voor Yingli Green), maar de Verenigde Staten en vooral China staan voor een grote inhaalbeweging. Dit jaar zou de capaciteit van twee grote projecten waarin Yingli participeert, verdubbelen; Yingli legt de nadruk op het winnen van marktaandeel met zeer competitieve prijzen, en slaagt daarin.

MoneyTalk verwacht de volgende jaren een sterke omzet- en winstgroei. De lage waardering van 8 keer de winst van 2010 en 7 keer die van 2011 lijkt in die zin niet erg logisch, en dat maakt het aandeel tot een echte koopkans.

Beurstips

Vindt dat ‘de saaie holding' Henex (43,51 euro) een basiswaarde is voor iedere portefeuille. 38% van de waarde van deze holding uit het Boël-imperium bestaat uit aandelen-Danone en 46% zit in aandelen van Sofina, de grote holding van dezelfde familie. Verder heeft Henex nog wat aandelen-GDF Suez, goed voor 2,5% van de portefeuille. De intrinsieke waarde van de portefeuille bedraagt 70,33 euro. Een fusie met Sofina (groter dan Henex, maar wel een ‘dochter', kan de onderwaardering plots doen verdwijnen ten gunste van de aandeelhouders van Henex.

Test Aankoop Invest

De aangekondigde vrijmaking van de kabel is geen goed nieuws voor Telenet (29,48 euro), dat in Vlaanderen alleenheerser over de kabel is. De gevolgen zullen voorlopig beperkt blijven, volgens Test Aankoop. Het aandeel is correct gewaardeerd en meer dan een ‘houden'-advies kan er dus niet af.

Na het kopernetwerk van Belgacom zal ook het kabelnetwerk uiteindelijk geliberaliseerd worden. Telenet zal zich echter met hand en tand verzetten en op korte termijn zal er dan ook weinig veranderen. En zelfs als de groep het monopolie verliest, zal het de dominante kabelspeler in Vlaanderen blijven. Wel zal er dan natuurlijk prijs- en margedruk komen. Mobistar wordt mogelijk de meest te duchten concurrent. Anderzijds zou Telenet zijn aanbod ook volop op de Waalse markt kunnen aanbieden.

Inside Beleggen

De markt reageerde positief op de Braziliaanse overname van Arseus (10,75 euro). Arseus was via dochter Fagron al Europees marktleider in stoffen voor magistrale bereidingen (voor apothekers) en nam in het voorjaar ook al een Amerikaanse speler over. De Braziliaanse speler is nog groter, waardoor Arseus meteen wereldleider geworden is in deze niche. Het bedrijf heeft het ook vrij goed gedaan tijdens de moeilijke economische periode, waardoor het nu het profiel heeft van defensieve groeier. Het aandeel wordt verhandeld tegen 11 keer de verwachte winst van 2010 en 9,5 keer de verwachte winst van 2011 en 1,6 keer de boekwaarde. Dat vindt Inside Beleggen fair, zodat het advies ‘houden ‘geldig blijft.