Air France-KLM voelt zich benadeeld bij de verkoop van Austrian Airlines.

Air France-KLM overweegt juridische stappen rond de verkoop van Austrian Airlines, meldde de Financial Times Deutschland gisteren. Volgens Pierre-Henri Gourgeon, de toekomstige ceo van de Frans-Nederlandse maatschappij, zijn de regels gewijzigd tijdens het verkoopproces, ten voordele van Lufthansa.

Op 13november maakte de Oostenrijkse publieke holding ÖIAG bekend dat er exclusieve gesprekken waren gestart met Lufthansa over de verkoop van het overheidsbelang in Austrian Airlines. Het bod van de Russische maatschappij S7, die nog de enige andere kandidaat was nadat Air France-KLM zich had teruggetrokken, zou niet voldaan hebben aan de vereiste criteria.

Air France-KLM trok zich terug uit de procedure vanwege de hoge schuldenlast van Austrian Airlines. Maar nu zou de Oostenrijkse overheid bereid zijn wel de helft van de 900 miljoen euro schulden over te nemen. Als de voorwaarden veranderd zijn, dan wilden we daarover ingelicht worden, aldus Gourgeon, die op 1januari aan het hoofd van Air France-KLM komt. (reuters)