ING schikt in woekerpolis-affaire
Foto: © NO BYLINE
ING betaalt 365 miljoen euro schadevergoeding aan gedupeerde klanten.

Nationale-Nederlanden, Postbank en RVS willen hun klanten compenseren voor te veel betaalde kosten bij beleggingsverzekeringen, de zogenaamde woekerpolissen. De ING-dochters zijn bereid 365 miljoen euro terug te geven aan hun klanten.

De ING-dochters zijn de schikking overeengekomen met diverse consumentenorganisaties, die het akkoord nu gaan voorleggen aan hun leden. De schikking heeft betrekking op ongeveer 730.000 beleggingsverzekeringen. Hiervan komt naar schatting de helft in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Nationale-Nederlanden is de tweede grote verzekeraar die schikt in het geschil rond de woekerpolissen. In september beet Delta Lloyd de spits af met een schikking van 300 miljoen euro. Een maand later werd de regeling definitief verklaard, nadat de polishouders akkoord gingen.

Later die maand zei Aegon ook te willen schikken op basis van het Delta Lloyd-akkoord. Dat zou de Nederlandse verzekeraar nog eens 140 miljoen euro kosten, bovenop een eerder betaald compensatiebedrag van 380 miljoen euro. (nta)