Recticel verrast positief
De winst ging er 13% op vooruit. De groeivertraging kan dit jaar nog roet in het eten gooien.

De schuimrubberproducent Recticel heeft over de eerste zes maanden van 2008 een nettowinst geboekt van 17,8 miljoen euro, een toename van bijna 13 procent tegenover de 15,8 miljoen euro van dezelfde periode een jaar eerder. Het is bovendien beter dan analisten hadden voorspeld.

Recticel bevestigt dat over het ganse jaar de resultaten hoger zullen liggen dan in 2007, 'tenzij de economische omgeving in belangrijke mate achteruitgaat'.

De omzet nam toe met 4 procent tot 823,9 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) nam toe van 61,8 miljoen euro naar 63,1 miljoen euro in de eerste helft van 2008. Vooral de segmenten Isolatie en Automobiel zagen hun bijdragen flink stijgen.

Analisten wachtten vooral op toelichtingen van Recticel over de impact van de economische vertraging op de vraag naar de producten van Recticel en de evolutie van de prijzen van grondstoffen, maar in het persbericht gaat Recticel daar niet op in.

Historisch gezien liggen de resultaten van de laatste zes maanden onder die van de eerste jaarhelft. Toch denkt Recticel dit jaar beter te kunnen doen dan in 2007. (belga)