CFE boekt een derde meer omzet
Het orderboekje van de bouwgroep bevat voor het eerst meer dan 2miljard euro aan orders.

Tijdens de eerste helft van het jaar boekte de bouwgroep CFE een omzet van 837 miljoen euro, een derde meer dan tijdens dezelfde periode vorige jaar. De winst kwam een kwart hoger uit op 43,7 miljoen.

Het orderboekje, dat al behoorlijk uitpuilt, wordt de komende maanden nog eens flink gevuld dankzij contracten van de baggeraar Deme in Dubai, voor de containerhaven in Londen en het project Amoras. Deme is een 50/50 joint venture tussen Ackermans & van Haaren en CFE.

Voor alle activiteiten van de bouwgroep die gecontroleerd wordt door het Franse Vinci, gaan zowel de omzet als de winst erop vooruit. Enkel de vastgoedontwikkeling kampte met een lagere winst door het uitblijven van de verkoop van een grote ontwikkeling.

Gedelegeerd bestuurder Renaud Bentégeat verwacht geen vertraging voor de grote civiele bouw- en baggerwerken. Hij denkt wel dat de markt voor woningbouw de komende maanden lichtjes zal vertragen. Al ziet hij geen achteruitgang zoals in Frankrijk en Spanje.

Vooral voor Deme zijn de vooruitzichten goed. 'Er is enorm veel vraag naar de milieuactiviteiten van de baggeraar', aldus Bentégeat. Deme stort zich meer en meer in die markt. Ook CFE gaat die kant op. (belga)