Fortis is een van de vijf geïnteresseerde partijen in de Italiaanse bedrijfsbank Efibanca.

financiEn

Terwijl Fortis nog volop werkt aan de veelbesproken opsplitsing en integratie van de Nederlandse activiteiten van de bankreus ABN Amro, blijft de bankverzekeraar ook elders speuren naar aanvullende overnames.

Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24Ore is Fortis een van de twee banken die interesse hebben in de overname van het Italiaanse Efibanca, een bedrijfsbank die onder meer gespecialiseerd is in scheepsfinancieringen en grondstoffenleningen.

De moeder van Efibanca, de Italiaanse Banca Popolare, heeft vorig jaar de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley in de arm genomen om een verkoopprocedure op te zetten.

Na twee ronden blijven er nog vijf kandidaat-kopers over, zeggen anonieme bronnen in de Italiaanse krant. Naast de twee banken, Fortis en Natexis, zijn ook Apax, de investeerder JCFlowers en het Italiaanse Investitori Associati nog in de biedrace.

Een woordvoerder van Banca Popolare ontkende niet dat dochter Efibanca in het uitstalraam staat, maar hij wou geen timing plakken op de verkoop. Fortis wou vrijdag traditiegetrouw geen commentaar geven op het krantenbericht.

Als Fortis doorzet en het hoogste bod uitbrengt, zal de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar zijn zwaarbeproefde financiële reserves nogmaals moeten aanspreken. Want de waarde van Efibanca wordt door ingewijden geschat op een klein miljard euro. (nta)