BBC-blogger: ‘Lukaku moet naar grotere club'
Foto: pn
Europees voetbalexpert Jonathan Stevenson, die blogs schrijft op de website van de BBC, reisde vorige week speciaal naar Athene om Romelu Lukaku (Anderlecht) aan het werk te zien. ‘Het eerste wat me opviel, is dat Lukaku een fysiek fenomeen is', schrijft hij. ‘Zijn bovenlichaam lijkt op dat van een zwaargewichtbokser. Toch vond ik dat er iets niet juist zat', aldus nog Stevenson. ‘Toen ik met een paar journalisten sprak, werden mijn vermoedens bevestigd. Ze vertelden me dat Lukaku niet beter wordt omdat de club niet op de manier speelt die hem in staat stelt zijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. Sommigen geloven dat zoiets alleen bij een grotere club gaat lukken.'

Overigens eindigde Lukaku als vijfde in de Golden Boy-verkiezing van de Italiaanse krant Tuttosport, gewonnen door Mario Balotelli.

AA GENT Gent-Club Brugge van zondag 18 uur wordt geleid door Serge Gumienny. (KVU)

ANDERLECHTDe zieke Polak trainde net als Legear en Kanu (quadriceps) individueel. (sta)

CERCLE BRUGGE Arnar Vidarsson staat dicht bij een contractverlenging. Dat geldt ook voor Kristof D'Haene. Met Evens en Cornelis wordt onderhandeld om hun huidige contract tot juni 2012, open te breken. De optie in het contract van de Chinees Wang wordt vermoedelijk gelicht. (kv)

CLUB BRUGGE Naast Geraerts sukkelde ook Stijn Stijnen met pijn aan het been. Maar ze zouden fit raken voor de match tegen AA Gent. (bma)

G. BEERSCHOT De Colombiaan Cruz mocht deze week zijn Belgisch passpoort ophalen. (mcd)

LIERSE Lierse wacht op het antwoord van Trond Sollied. ‘Voor 6 januari willen we van Trond weten of hij Eric Van Meir opvolgt', bevestigt sportief directeur Herman Helleputte. ‘Hij is onze enige kandidaat. We hebben aan Sollied al advies gevraagd over de transfers van Maric, Andreasson en Mathisen.'

Kevin Janssens speelt na de winterstop voor tweedeklasser KV Turnhout. (BDH)

ENGELAND Thomas Vermaelen zal pas eind januari wedstrijdfit zijn na zijn achillespeesblessure. Dat zegt Arsenal-coach Wenger. (VDM)

ITALIË Inter Milaan is aan het onderzoeken hoe het af kan van zijn Spaanse trainer Rafa Benitez. Bij Inter wordt nu Leonardo genoemd. (MRE)

ITALIË Ronaldinho (AC Milan) heeft een akkoord met zijn ex-club Gremio. De Braziliaan zit op een zijspoor bij Milan.