Er is erg weinig interesse in de aandelenemissie van de hypotheekbank Bradford & Bingley.

De aandelenemissie die de Britse bank Bradford & Bingley vorige maand uitschreef, is mislukt. De bank wist minder dan 28 procent van de in totaal 400 miljoen pond aan nieuwe aandelen aan de man te brengen.

Nu draaien de banken en andere investeerders die zich garant hadden gesteld voor de emissie op voor het opnemen van de resterende aandelen. Het gaat onder meer om de investeerders Legal & General, Standard Life en de banken Citigroup en UBS. Zij hebben nog tot vrijdag de tijd om hun aandeel aan derden te slijten.

Het mislukken van de emissie werd verwacht. De aandelen werden aangeboden aan een prijs van 55 pence per aandeel. Maar het aandeel van Bradford & Bingley stond op de beurs voortdurend onder die uitgifteprijs.

Vorige maand werd bekend dat de grote Britse banken bijspringen om te voorkomen dat de claimemissie van Bradford & Bingley zou mislukken. Een woordvoerder van Lloyds TBS bevestigde dat de bank aandelen zal opkopen waarop niet is ingetekend. Volgens bronnen zullen andere grote banken in Groot-Brittannië, zoals HBOS en Royal Bank of Scotland, hetzelfde doen. Daarmee willen zij de ineenstorting van een tweede Britse bank voorkomen. (reuters)