Piloot overleeft crash met deltavlieger niet
De piloot stortte neer vanop een hoogte van twintig meter.Hendrik De Rycke Foto: © De Rycke Hendrik

Aan de Heilige Geeststraat in Lokeren is zaterdagmiddag rond halfvier een ULM-vliegtuig neergestort. De piloot overleefde de crash niet.

 

In een bos vlakbij de Heilige Geeststraat in Lokeren merkten enkele fietsers zaterdag dat een ULM-vliegtuigje in de problemen raakte. Volgens de ooggetuigen zou de piloot alle controle over zijn deltavlieger met motor zijn verloren en tegen een hoogspanningskabel zijn aangevlogen. Het toestel stortte meer dan twintig meter naar beneden. De piloot was op slag dood.

Over de juiste omstandigheden van het ongeval was zaterdagavond nog niet veel bekend. Het parket van Dendermonde kon enkel bevestigen dat de piloot alleen in het toestel zat en de val niet overleefde. Noch over de identiteit van het slachtoffer, noch over de juiste oorzaak van het ongeval kon het parket van Dendermonde informatie geven.

Het slachtoffer zou een 35-jarige man uit Lokeren zijn. Het vliegtuigje is vermoedelijk opgestegen aan de Vijverstraat in Lokeren en al na een korte vlucht zou de piloot in moeilijkheden zijn geraakt en neergestort. Het is niet uitgesloten dat hij werd verrast door het wisselvallige weer en plotse windstoten. Ultralichte motorluchtvaartuigen (ULM) zijn uitgerust met een lichte motor en vliegen op lage hoogte tegen een vrij lage snelheid. (DBS)