De notering van Floridienne werd gisteren geschorst, in afwachting van een mededeling.

De notering van het aandeel Floridienne op Euronext Brussel werd gisteren opgeschort op vraag van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Tot de opschorting is besloten in afwachting van de publicatie van een persbericht, zo bleek uit een mededeling van Euronext Brussel.

Dat persbericht liet gisteren nog steeds op zich wachten. De gediversifieerde holding Floridienne maakte de voorbije maanden het voorwerp uit van een bitse machtsstrijd tussen de voornaamste aandeelhouders, de vroegere topman Jean-Marie Delwart aan de ene kant en de familie Waucquez, gesteund door voorzitter Philippe Bodson, aan de andere.

Beide kampen hadden hun belang opgedreven tot meer dan 30procent. Begin september kocht Aurea, het bedrijf van de Fransman Joël Picard, de aandelen van Delwart over. Picard zocht naar eigen zeggen synergieën tussen Floridienne en zijn eigen bedrijf, dat gespecialiseerd is in de recyclage van motoroliën en pvc-afval.

Vorige week maakte Floridienne goede halfjaarcijfers bekend. De nettowinst veerde 80,4 procent op tot 3,7 miljoen euro, terwijl de omzet met 27procent steeg tot 86,4 miljoen euro. (belga, kdr)