Technische en juridische problemen met staatsgarantie zorgen voor vertraging.

Van onze redacteurHet adviesbureau PriceWaterhouseCoopers heeft een half dozijn banken bijeengezocht die interesse tonen voor de overname van de Belgische tak van Kaupthing. Dat zegt Stefan Richter, de topman van Kaupthing België.

Volgens Richter zijn de meeste kandidaten buitenlandse groepen die al langer in België actief zijn. 'We hebben de kandidaten nog niet afgetoetst bij de toezichthouder CBFA. Maar dat kan geen probleem zijn, want het zijn allemaal mooie grote namen, waar de Belgische klanten zich zeker veilig zullen bij voelen.'

'Alle kandidaten moeten nu hun voorwaarden op tafel leggen en die zullen nauwkeurig worden onderzocht', aldus een woordvoerder van premier Leterme. Dat zou nog één tot twee weken in beslag kunnen nemen.

Richter waarschuwt echter voor problemen in Luxemburg en IJsland, waar de overige delen van het dossier zitten en waar technische en juridische problemen met de staatsgarantie mogelijk nog voor vertraging kunnen zorgen. 'Op dit moment kan ik enkel herhalen: er is veel goede wil en er wordt hard gewerkt aan oplossingen.'

Voor de zogenaamde transfert-rekeningen van Kaupthing zou er maandag al een oplossing zijn. Die rekeningen bevatten overschrijvingen die al werden gedebiteerd, maar nog niet gecrediteerd. Het geld staat vast sinds alle rekeningen werden bevroren.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig