Erik Van Looy is niet de enige regisseur die een memorabele loft in elkaar kan flansen. Ook in andere films en tv-series spelen lofts een (hoofd)rol. Een selectie.

Toen Ghost in 1990 uitkwam, was de loft nog niet aan zijn grote hype bezig. Patrick Swayze en Demi Moore bewonen in die film een open ruimte met het karakter van een pakhuis. In de openingsbeelden zie je hen vrolijk tussenwanden inslaan zodat het zonlicht almaar dieper in het gebouw doordringt.

In Bad Company uit 2002 wordt Chris Rock, die een wat bizarre oplichter speelt, door Anthony Hopkins gerekruteerd om de plaats in te nemen van zijn tweelingbroer. Zo belandt hij niet alleen in de armen van diens bloedmooie vriendin, hij krijgt er ook zijn luxueuze en nogal expressief ingerichte loft, met veel rode vlakken, bovenop.

Ook in tv-series maken lofts graag hun opwachting. Denk maar aan de loft van Isaac in Heroes, die uit zijn voegen barst van de comic-achtige kunst. De typische rommeligheid geeft de ruimte nog meer het gevoel van een kunstenaar aan het werk.

In The Sopranos maakt Tony avances bij een vastgoedagente. Hoewel niet hij, maar zijn neefje Christopher de schone aan de haak slaat, leert de maffiabaas toch een en ander bij over lofts. De love intrest zelf woont bijvoorbeeld in een gerenoveerde handschoenenfabriek.