Gas Natural bekijkt Distrigas
Het Spaanse Gas Natural onderzoekt of het een bod uitbrengt op het Belgische Distrigas.

Gas Natural, het grootste gasbedrijf van Spanje, sloot gisteren aan in de rij van bedrijven die de overname van het Belgische gasbedrijf Distrigas bestuderen. Volgens topman Rafael Villaseca wordt het uitbrengen van een bod onderzocht.

Naar aanleiding van de fusie tussen Suez en Gaz de France moet dochter Distrigas worden verkocht. Dat besliste de Europese Commissie, om te vermijden dat het fusiebedrijf een te sterke positie op de Belgische markt zou hebben.

Suez zei eerder letterlijk 'met iedereen te praten over het dossier'. Formele onderhandelingen lopen er nog niet. Suez wil Distrigas graag kwijt in ruil voor andere Europese activa. Een bod van Gas Natural zou wel de wenkbrauwen doen fronsen. Suez, het moederbedrijf van Distrigas, is immers een van de drie grote aandeelhouders van de Spaanse gasgroep.

De Duitse stroomproducenten E.ON en RWE, het Franse EdF en het Italiaanse Enel hebben al openlijk hun interesse getoond in de te verkopen activiteiten van Suez en Gaz de France. Het Spaanse Iberdrola en sinds vorige week ook het Britse Centrica staan in de almaar langere rij overnamekandidaten voor Distrigas. Centrica is mede-eigenaar van de Belgische elektriciteitsgroep SPE-Luminus. (pse)