Meer winst bij Carlsberg
Foto: © NO BYLINE
Carlsberg verraste de markt. Maar nieuws over het bod op S&N blijft uit.

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het derde kwartaal 29procent meer winst geboekt dan een jaar eerder. Netto werd 1,18 miljard kronen (158 miljoen euro) verdiend. Vorig jaar was dat 913 miljoen kronen (122 miljoen euro). Analisten hadden een bedrag van 1,02 miljard kronen (137 miljoen euro) verwacht.

Carlsberg heeft samen met Heineken een bod aangekondigd op Scottish& Newcastle, de moedermaatschappij van Alken-Maes. Maar de Britse brouwer wijst het bod van 6,8 miljard pond (9,8 miljard euro) af en heeft de rechter ingeschakeld om Carlsberg te dwingen zijn participatie in de Russische brouwer BBH te verkopen. Carlsberg en S&N zijn samen eigenaar van BBH, maar de Denen willen de snelgroeiende dochter volledig in bezit krijgen.

Het was ook BBH dat de resultaten van Carlsberg het afgelopen kwartaal omhoogstuwde. Topman Jörgen Buhl Rasmussen weigerde gisteren verder in te gaan op de stand van zaken in verband met het overnamebod.

Carlsberg handhaafde zijn vooruitzichten voor 2007: een operationele winst van 5miljard kronen en een nettowinst van 2,2 miljard kronen. De omzet zou dit jaar met 10 procent moeten groeien. Het aandeel steeg 1,2 procent. (bloomberg)