banken

Door de reorganisatie van het kantorennet die ING België al enkele maanden geleden bekendmaakte, zullen er in een periode van vijf jaar 850 voltijdse banen verdwijnen. Maar dat zal uitsluitend gebeuren door natuurlijke afvloeiingen.

ING België deelde in september aan de ondernemingsraad mee dat het zijn kantorennet gaat reorganiseren. Van de huidige 794 kantoren blijven er maar 242 full-servicekantoren over. De andere 552 worden kleinere 'proxy'-kantoren, die sterker geautomatiseerd zullen zijn en bijvoorbeeld geen eigen kantoordirecteur meer zullen hebben. Die herstructurering kadert in een heel nieuwe aanpak van de distributie in ons land, waarbij ook meer de nadruk komt te liggen op het internetbankieren.

Gisteren maakte ING bekend dat heel die reorganisatie zal leiden tot de verdwijning van 850 voltijdse banen de komende vijf jaar. Maar die afslanking zal volledig gerealiseerd worden door natuurlijke afvloeiingen, zoals het niet vervangen van mensen die vertrekken of die met pensioen gaan. De operatie moet tegen 2012 zo'n 100 miljoen euro meer winst opleveren. (kdr)