Geld is duidelijk niet alleenzaligmakend voor de huidige generatie werknemers. Vier op de tien van de hoger opgeleide bedienden en kaderleden zijn bereid om een loonsvermindering te slikken in ruil voor bijkomende niet-financiële voordelen, zoals extra vakantiedagen, werk dichter bij huis of een inhoudelijk interessantere job.

Sowieso wil ruim de helft (57 procent) liefst binnen een straal van 50 kilometer van de eigen woonplaats werken. Zeven op de tien willen het woonwerkverkeer tot maximaal één uur beperken.

Dat alles blijkt uit een bevraging van de rekruteringsbedrijven Executive Research en Kern Selection, beide onderdeel van de hr-dienstengroep Acerta, bij 1.665 werknemers met een bachelor- of masterdiploma.

Een kwart van de groep respondenten zegt minder dan 2.500 euro bruto per maand te verdienen, een derde blijft beneden 3.500 euro en een derde verdient meer.

De enquête leert dat extralegale voordelen steeds meer een basiselement zijn in het totale verloningspakket. Zes op de tien hoger opgeleide werknemers genieten van een hospitalisatieverzekering en van een groeps(pensioen)verzekering. Meer dan de helft (55 procent) krijgt maaltijdcheques. Iets minder dan de helft (43 procent) rijdt met een bedrijfswagen en heeft een pc of laptop van het werk. En 40 procent belt met een gsm-abonnement betaald door de werkgever.

Minder ingeburgerd zijn aandelenopties (9 procent). Dat is nauwelijks meer dan voor de ecocheques, de nieuwkomer op de markt van de extra verloningsvoordelen (8 procent).

Al die extraatjes nemen niet weg dat een derde van de ondervraagden actief op zoek is naar een andere baan. Ruim zeven op de tien respondenten zeggen in de voorbije zes maanden minstens één keer gesolliciteerd te hebben. 'De vertrekintentie ligt hoog', zegt Lut Crijns, directeur hr-consult van Acerta, al ervaart de meerderheid van de potentiële vertrekkers (65 procent) dat hu, zoektocht naar werk in het huidige economische klimaat 'moeilijk tot erg moeilijk' is en het beschikbare jobaanbod 'beperkt'.

Opmerkelijk is de grote interesse voor een job bij de overheid. 'Ruim een vijfde ziet zich werken voor een overheidsdienst. De overheid blijkt in crisistijden een aantrekkelijke werkgever te zijn', zegt Crijns. 'De jobzekerheid speelt daarbij een belangrijke rol.'