Winst Miko 18procent hoger
Miko heeft over de eerste jaarhelft netto 3,52miljoen euro verdiend.

Miko heeft in de eerste jaarhelft een omzet geboekt van 53,61miljoen euro. Dat is 15,2procent meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De koffieserviceactiviteiten namen 52procent van de groepsomzet voor hun rekening. In die afdeling werd een stijging met 9procent opgetekend.

De omzet van de kunststofverpakkingsdivisie, goed voor 48procent van de omzet, steeg met 22procent. Zowat driekwart van de omzet wordt in het buitenland gerealiseerd. Die sterke omzetstijging is onder meer te danken aan de aanzienlijke investeringen in België en Polen.

De bedrijfswinst (ebit) steeg met 11procent tot 4,75miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) nam met 4procent toe tot 7,9miljoen euro.

In de koffieserviceafdeling ging de bedrijfswinst 8,5 procenthoger, tot 2,18miljoen euro. De ebitda in die afdeling nam wel af met 4,8procent. Dat komt doordat in Duitsland momenteel alles in het werk wordt gesteld om het marktaandeel van het vorig jaar overgenomen Leo Coffee te vergroten.

De bedrijfswinst van de kunststofverpakkingsdivisie steeg daarentegen met 13procent tot 2,78miljoen euro. De ebitda ging in die afdeling 12,7procent omhoog. (cv)