GdF legt de bal bij Suez
Gaz de France zegt dat het nu aan Suez is om stappen voor de fusie te doen.

Gaz de France zegt dat het nu aan Suez -het moederbedrijf van Electrabel- is om de nodige stappen te doen om de lang geplande fusie tussen beide Franse nutsbedrijven te laten doorgaan. Ceo Jean-Francois Cirelli zei woensdag dat Gaz de France 'wacht op Suez om de laatste stappen te doen'.

In het blad Les Echos zegt Cirelli dat het fusieproject niet dood is en dat alle punten zijn geregeld. Hij zegt ook dat het aan Suez is om de nodige stappen te doen. Cirelli vraagt een snelle beslissing. Hij verwijst naar het groene licht van de Europese Commissie en de termijn die daaraan vasthangt. De Franse president, Nicolas Sarkozy, dringt er volgens Les Echos op aan dat Suez zijn water- en milieu-activiteiten afstoot en dat enkel de energieafdelingen van beide bedrijven samengaan. Suez heeft daar vooralsnog geen oren naar. Intussen heeft een woordvoerder van de Franse regering gezegd dat Sarkozy tegen het einde van de maand september een beslissing zal nemen over de fusie.

Gaz de France kwam woensdag ook met halfjaarcijfers. De winst zakte van 1,70 naar 1,51miljard euro. De omzet zakte 11procent tot 13,78 miljard euro.

www.standaard.biz/suez