Meer klanten, minder omzet
Foto: © NO BYLINE
De gsm-operator Mobistar staat onder druk als gevolg van de dalende interconnectietarieven.

Mobistar deelde gisteren mee dat het aantal klanten -inclusief het Luxemburgse dochterbedrijf Vox Mobile- op het einde van september 7,7% hoger lag dan een jaar eerder.

Toch staat de omzet van de op één na grootste Belgische gsm-operator onder druk, als gevolg van de door de overheid opgelegde daling van de interconnectietarieven. Dat zijn kosten die Mobistar aan andere operatoren mag aanrekenen voor het afhandelen van gesprekken naar zijn netwerk.

De omzet zakte in het vierde kwartaal met 4,6%, van 395,9 tot 377,8 miljoen euro, rekende Bloomberg uit op basis van de omzetcijfers over de eerste negen maanden die Mobistar gisteren publiceerde.

De omzet uit diensten, die niet de verkoop van gsm's omvat, daalde met 4,7% tot 365,1 miljoen euro. De daling kwam er ondanks de overname van Vox Mobile in mei van dit jaar. De Luxemburgse operator leverde een omzetbijdrage van 9,1 miljoen euro.

Mobistar herhaalde zijn voorspelling dat de omzet en de winst voor het hele boekjaar 2 à 4procent lager zullen liggen dan in 2006.

www.standaard.biz/mobistar